söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag fortsätter som rådgivare"

Publicerad: 17 maj 2011, 14:05

Henry Sténson lämnar jobbet som informationsdirektör på Ericsson efter nio år för att bli partner på kommunikationsbyrån Brunswick. I sitt nya jobb kommer han dock att fortsätta som rådgivare åt Ericssons koncernchefen Hans Vestberg. – Jag kommer att fortsätta vara rådgivare åt Hans Vestberg, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Henry SténsonEricssonBrunswick

CS

Christian Ström


Henry Sténson. Foto: Resumé.

Henry Sténson, som tidigare varit informationschef för bland annat SAS, Volvo Personvagnar och Saab, lämnar alltså Ericsson för att bli konsult på kommunikationsbyrån Brunswick.
– Jag har haft det här jobbet i nio år, ett jobb som är väldigt utsatt och också väldigt energislukande. Jag kände att jag kommit till ett läge där jag kände att jag gjort det här i så många år att det var dags att lämna över till någon annan.

Henry Sténson har arbetat som personalledande chef sedan 1979. Han menar att det ska bli skönt att kunna ta det lite lugnare nu när han får en roll utan ledningsansvar.
– Jag ser fram emot att få en mindre operativ roll som rådgivare åt människor som är intresserade av att lära sig av vad jag har att säga.

Även om han nu lämnar Ericsson så kommer han att fortsätta att arbeta nära både Hans Vestberg och sin efterträdare Helena Norrman.
– Jag kommer att fortsätta vara rådgivare åt Hans Vestberg i kommunikation-, ledar-och strategifrågor. Jag kommer också att vara med och hjälpa Helena Norrman.

Han berättar att beslutet började växa fram kring årskiftet och att han då tog upp det med ledning, som då drog igång en process för att hitta en efterträdare. Efter att ha tittat på både externa och interna alternativ föll valet Helena Norrman, som tidigare varit chef för intern- och marknadskommunikation på Ericsson.
– Jag tycker att det är jättekul att det blev en person som kom inifrån Ericsson. Efter att ha sett henne jobba på nära håll i flera år så är jag övertygad om att hon kommer att göra ett bra jobb.

Han fortsätter:
– Vi har jobbat nära de två-tre senaste åren och hon har fungerat som ställföreträdare för mig. Hon har haft en väldigt central roll med stort inflytande. Något jag tror skapar en trygghet hos medarbetarna nu när hon tar över.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev