Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag har ett drömprojekt på gång"

Publicerad: 2 december 2010, 13:31

Otto Sjöberg, avgående vd för Mobilab, har redan konkreta planer för framtiden. – Jag har ett drömprojekt på gång, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergMobilab

Otto Sjöberg. Foto: Erik Esbjörnsson.

Otto Sjöberg var chefredaktör för Expressen 2002 till januari 2009. Därefter blev han vd för TV4:s och Expressens samägda mobilbolag Mobilab.

I dag kom beskedet att Otto Sjöberg slutar som vd för bolaget. TV4 och Expressen vill göra sina appar själva. Mobilab skärs ner och kommer nu enbart att fokusera på mobila kuponger och presentkort.

Otto Sjöberg säger att han såg Mobilab i ett treårsperspektiv men att utvecklingen av tjänsterna i mobilen har gått snabbare än väntat.

– Utvecklingen av tjänsterna i mobilen har varit explosionsartad. 603 000 nerladdade appar med TV4 Play i spetsen och intäkter som ökat 211 procent sedan vi lanserade riktig tv i mobilen i somras, till exempel. Med de volymerna går det att förstå att ägarna ser verksamheten som en del av befintliga affärsområden. Tyvärr får det tråkiga konsekvenser för Mobilab, säger han.

Otto Sjöberg påpekar att konceptet med de mobila kupongerna, som Mobilab nu enbart ska syssla med, är framgångsrikt men att han inte är rätt man som vd för den verksamheten.

– De mobila kupongerna och presentkorten är i ett skede med väldigt stark tillväxt. Intäkterna mer än fördubblades redan under förra året. Jag tror starkt på kupongverksamheten och tror att jag bidrar mer på det området som styrelseledamot. Att leda kupongverksamheten operativt är inte det jag ser som utmaningen för mig.

Vad ska du göra nu?
– Först ska jag genomföra den här riktningsförändringen i Mobilab. Sedan ska jag vara pappaledig med min lilla dotter. Sedan har jag ett drömprojekt på gång, men det är inte helt klart än, så jag kan inte berätta vad det handlar om.

Otto Sjöberg har bland annat ett förflutet som utvecklare av sajter, på Aftonbladet.se och på TV4 Interaktiv när det begav sig.

Men vad det kommer att handla om framöver vill han alltså inte uttala sig om – än. Det enda han säger är:

– Jag vill jobba med saker som jag brinner för. Generellt sett har jag större delen av mitt verksamma liv utvecklat projekt eller jobbat med förändringsarbeten.

Kommer detta drömprojekt att finnas i Bonnier-sfären?
– Inga kommentarer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergMobilab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.