Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag har fått ett annat erbjudande"

Publicerad: 10 december 2008, 13:29

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg slutar. Styrelsen visste ingenting förrän i förmiddags. – Jag har fått ett annat erbjudande, sa Otto Sjöberg på dagens internmöte.


Otto Sjöberg avgår. Foto: Sören Andersson

Personalen informerades på ett möte idag. Styrelseordförande Torsten Larsson deltog i mötet. Han och övriga styrelsen informerades i förmiddags.

– Jag har fått ett annat erbjudande, sa Otto Sjöberg till medarbetarna. Mer ville han inte avslöja.

Otto Sjöberg informerade ledningen i förmiddags. Nu inleds rekryteringsarbetet.

– Styrelsen inleder rekryteringsarbete direkt. Vi vill hitta en person som kan fortsätta det arbete med varumärket som Otto har varit med om att starta. Det är en förutsättning och en bra grund, säger Torsten Larsson, styrelseordförande för Expressen.

Per-Anders Broberg tar över som tf chefredaktör redan den 20:e december.
– Utmaningen för ledningen och medarbetarna är att fortsätta med full kraft driva det förändringsarbete som vi är mitt inne i. Tidningen är i ett stabilt läge samtidigt som vi vet att vi står inför stora utmaningar. Vi får inte tappa fart, säger Per-Anders Broberg som tar över det publicistiska ansvaret när Otto Sjöberg har avgått

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.