Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag har fått jobba i motvind”

Publicerad: 5 september 2013, 08:21

Therés Ulander i Aftonbladet Live-studion.

Foto: Aftonbladet.

Therés Ulander är reporter i Aftonbladets nya kvällssatsning Aftonbladet Live. Hon har digra journalistmeriter – men blir ofta igenkänd från sin tid i dokusåpor. – En del kan ha svårt att greppa att man som ung, blond tjej med förflutet i dokusåpor kan jobba med nyheter. Men det kan man!


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Tidigare Fröken Sverige-vinnaren Therés Ulander (tidigare Bylund) var när det begav sig dokusåpaprofil i The Bachelor och Club Goa.

Vad inte lika många känner till är att hon jobbat som journalist under tio års tid. Nu är hon reporter i Aftonbladets nya kvällssatsning Aftonbladet Live dit hon kom efter en sejour på TV4 News.

Therés Ulander är uppvuxen i Västernorrland och studerade mediaproduktion på University of Cumbria i England. Hon var anställd på Sveriges Radio i fyra år 2008-2012, som nyhetspresentatör, reporter, webbredaktör och tf nyhetschef på Sveriges Radio Västernorrland. Hon var även på Ekot som webbreporter/deskreporter och arbetade dessutommed 24 timmars-kanalen #AlltidNyheter.

–      Jag var programledare och redaktör för nyhetssändningar var 15:e minut men sa upp mig för från SR för att gå över till TV4 i mars i fjol där jag hade en fast anställning som videoreporter.

Det blev även inhopp på TV4 News – men nu är hon alltså på Aftonbladet Live som hade premiär i tisdags.

– Det känns fantastiskt. Jag anser att Aftonbladet Live är den mest spännande satsningen i svensk media just nu. Helt rätt i tiden och det är rolig att få vara en del i att skapa framtidens tv.

Som reporter i sändningarna ska hon vara på plats där det händer, oftast på egen hand.

Varför ska man se Aftonbladet Live och inte Expressens Primetime, eller andra tv-nyheter?
– Aftonbladet Live gör tv tillsammans med tittarna. Det är unikt att vi låter tittaren vara med och forma framtidens tv tillsammans med oss. En annan styrka är att vi inte loopar våra nyheter. Vi sänder live och följer vad som sker. Vi rapar inte samma inslag eller nyheter.

Du var med i dokusåpor när det begav sig. Finns det fördelar/nackdelar med det i din journalistika karriär?
– Jag blev tillfrågad att vara med i Sveriges version av The Bachelor för tio år sedan. Min medverkan i programmet ledde till att jag lärde mig jättemycket om tv-produktion. Det har jag haft väldigt stor nytta av i jobbet som journalist.

– En nackdel är möjligen att jag stundtals fått jobba lite i motvind. Jag har gått den långa vägen och gjort fotarbetet. Jag har de senaste tio åren lagt grunden för en lång journalistisk karriär.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.