måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag har inte lyckats vända utvecklingen för TV3"

Publicerad: 16 oktober 2014, 09:59

MTG TV:s avgående vd Joachim Nordlind känner sig stolt över sina 15 år på MTG, varav 2,5 år som vd för just MTG TV. Han är dock missnöjd över att han inte har lyckats vända utvecklingen för TV3.

Ämnen i artikeln:

VizeumTV3Anders JensenJoachim NordlindAegisMTGCarat

KB

Karl-Johan Byttner


– TV3 har haft en negativ utveckling under de senaste 8-10 åren. När jag tog jobbet var min vision, precis som för mina föregångare, att vända utvecklingen för TV3. Det har jag inte lyckats med, säger Joachim Nordlind.

Han har jobbat på MTG i två perioder under sammanlagt 15 år och hade ett mellanspel som chef för Vizeum och Carat inom Aegis-koncernen.

Han har varit vd för MTG TV under 2,5 år av den här tiden och nu är det alltså klart att han lämnar uppdraget och MTG.
– Branschen står inför stora utmaningar med strukturella förändringar och vi har befunnit oss i ett förändringsarbete sedan Anders Jensen kom in i somras. Vi har diskuterat hur vi ska utvecklas framåt och då har jag kommit fram till att det är bättre att jag slutar, säger Joachim Nordlind.

Har du fått sparken?
– Det här handlar mer om en diskussion om framtiden och det behöver inte ligga en konflikt i att man har olika syn på hur man ska jobba framåt, säger Joachim Nordlind.

Det kan lätt se dramatiskt ut när MTG går ut med en pressrelease om vd-bytet, men att det är ofrånkomligt att det blir en process i samband med ett vd-byte, resonerar Joachim Nordlind.

Han känner sig också stolt över mycket av det arbete han har utfört som vd.

MTG ligger väldigt långt fram när det gäller sin multikanalsstrategi även om det till viss del har skett på bekostnad av huvudkanalen TV3, enligt Joachim Nordlind.

Han tycker också att man har lyckats skapa bra marginaler och utvecklat ett starkt digitalt erbjudande.

Joachim Nordlind är också nöjd med den mediesäljareorganisation som har har byggt upp.

Men han är extra stolt över OS-leveransen i våras.
– Det var något utöver det vanliga, säger Joachim Nordlind.

Han tycker en del av förklaringen till den negativa utvecklingen för TV3 ligger i att man inte har lyckats skapa tillräckligt bra program, men det finns också andra förklaringar.

– Vi har precis som många andra mediehus påverkats mycket av den strukturella utvecklingen med ett mer fragmentiserat tittande, säger Joachim Nordlind.

Känner du dig deppig över det här?
– Nej, jag tycker att jag har haft en fantastisk resa. Jag kan sova gott om natten, säger Joachim Nordlind.

Det sägs att du och er MTGx- tillika innehållschef Rikard Steiber inte fungerar tillsammans?
– Jag vet inte vad det ryktet kommer ifrån. Vi har inte jättemycket med varandra att göra, men vi har aldrig haft någon konflikt, säger Joachim Nordlind.

Hur tänker du kring framtiden?
– Man hinner inte tänka så mycket när man jobbar så hårt och fokuserat. Så det är inte mer än rättvist att jag ägnar tid åt familjen. Jag tror att mina två killar därhemma kommer att bli riktigt duktiga skidåkare i vinter, säger Joachim Nordlind.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev