Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag har makten att inte bli felciterad”

Publicerad: 8 april 2012, 21:44

Charlotte Perrelli.

Foto: JENS L´ESTRADE / SCANPIX

Högexponerade Charlotte Perrelli, 37, bytte plattform för sin blogg när Bonnier Tidskrifter öppnade stora plånboken. Hon fördubblade omgående besökssiffrorna för Damernas Värld. Bloggen är också ett vapen mot sensationstörstiga kändisjournalister – hon drar sig inte för att läxa upp dom som går över gränsen.


Deltagandet i årets upplaga av Melodifestivalen blev en missräkning, men i övrigt har Charlotte Perrelli medvind – och som nästan alltid ett hektiskt schema.

I år gör hon rollen som Evita på Malmöoperan, lanserar en ny doft i sin skönhetsserie och ger ut en självbiografi, skriven med hjälp av journalisten Carina Nunstedt.

Samtidigt gör Charlotte Perrelli succé med sin blogg som Bonnier Tidskrifter-ägda Damernas Värld i vintras köpte över från ärkerivalen Aller Media. Den uppmärksammade bloggrekryteringen var en fjäder i hatten för chefredaktören Martina Bonnier som lyckas sno en nyckelperson från Charlotta Flinkenbergs Chic.

Charlotte Perrelli hade 37 000 unika besökare i veckan på sin blogg hos Chic. När hon bytte till Damernas Värld fördubblade schlagerdrottningen trafiken för sajten som nu ligger på 60 000 unika besökare i veckan. Hon gav även DV ett trafikrekord i februari när hon skrev om sin nya romans med Anders Jensen.

Varför flyttade du din blogg till Damernas Värld?
– Jag fick bättre betalt på Damernas Värld. Dessutom tycker jag det är en fantastisk tidning som jag själv läser, säger Charlotte Perrelli till Resume.se.

Hur kul är det att blogga och hur viktig är bloggen för dig ekonomiskt?
– Det är enormt skönt för mig att få skriva vad jag själv tycker om saker och ting. Att ha makten att inte bli felciterad! Det är en slant som kommer in varje månad men inget jag står och faller med.

Just att kunna ge sin version när kändisjournalister försöker göra sensation av hennes privatliv är guld värt, anser Charlotte Perrelli.

Bara för några dagar sedan  använde hon sin blogg till att läxa upp en kvällstidningsjournalist  som försökt att få igång en pajkastning mellan Charlotte Perrelli och ex-maken Nicola, med anledning av den kommande självbiografin.

– Blir så trött på hoppor som vill göra karriär i journalistyrket och så använder de sig av mitt namn för att det säljer, skrev Charlotte Perrelli i inlägget.

För Resume.se understryker hon att det verkligen är befriande att just ha den möjligheten att sätta ner foten och ge läsarna sanningen.

– Ja, det är underbart! Eftersom tidningarna  gärna skriver om mig så är det mycket som inte är förankrat i verkligheten, det gör mig galen. Ja, så det är enormt viktigt.

Hur hanterar du medias nära bevakning av ditt privatliv i övrigt?
– Tja.. ibland går det mig på nerverna men oftast ignorerar jag dem.

Vad säger du om responsen från läsarna?
– Fantastisk! Det känns bra att kommunicera med dom som följer mig.

Vad har du själv för favoritbloggar?
– Jag läser bara Pernillas (Wahlgren, svägerska) och ibland "Maggans" (Magdalena Graaf).

Hur resonerar du kring Facebook och Twitter då?
–  Jag har Facebook men twittrar inte, jag bloggar hellre.

Hur firar du påsken?
– Jag är i Palma med min käraste.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.