Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag har medvetet tagit färre uppdrag”

Publicerad: 3 augusti 2012, 06:50

Peter Settman.

Foto: Resumé.

(UPPDATERAD) Peter Settman drog in mindre än vanligt till sitt egna företag under 2011. Men det går ingen nöd på programledaren, som har sparat 11 miljoner kronor i bolaget. – Jag har medvetet tagit färre uppdrag, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

BalubaPeter Settman

Under fjolåret tjänade Peter Settman in 1,5 miljoner kronor i sitt egna bolag Peter Settman AB. Det kan jämföras med 2,2 miljoner kronor år 2010, och med rekordåret 2009 då han drog in 3,1 miljoner kronor till sitt enmansbolag.

En förklaring är att han tackat nej till flera programledaruppdrag för att i stället lägga fokus på det kreativa arbetet på Baluba.

– Jag gjorde bara ”Så ska det låta” i fjol för att i stället lägga mer kraft på firman, säger Peter Settman som jobbar med att ta fram nya vinstdrivande format.  

– Vi har några bra program på gång, men mer kan jag inte säga.

Till hösten blir det nya inspelningar av ”Så ska det låta” för SVT.

Pengarna som Peter Settman har tjänat under åren ligger sparade i bolaget. Totalt har hans företag närmare 11 miljoner kronor i fritt eget kapital.  

Peter Settman är bland annat programledare för "Så ska det låta" i SVT och arbetar som kreativ chef på produktionsbolaget Baluba, som han sålde för 92 miljoner kronor 2009.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BalubaPeter Settman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.