Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag har så vansinnigt roligt på jobbet”

Publicerad: 5 april 2012, 12:28

Jenny Strömstedt.

Foto: SANDRA CHARINA LUNDIN / DN / SCANPIX

Jenny Strömstedt är 39 år men har redan en lång erfarenhet som journalist. Hon är krönikor, författare och har varit reporter för Kalla fakta, programledare för utrikesmagasinet pangea.nu och en av programledarna för Nobelprisutdelningen. Sedan sju år tillbaka är hon en av programledarna för Nyhetsmorgon och nu är hon även aktuell i podcasten och webbprogrammet "Samtidsterapi med Strömstedt & Berg" tillsammans med Carina Berg.


Ämnen i artikeln:

Jenny ÖstergrenJenny Strömstedt

I det nya programmet ”Samtidsterapi med Strömstedt och Berg" diskuterar Jenny Strömstedt och Carina Berg händelser från veckan som har gått och personliga funderingar.

Det är tillgängligt på radion, webben och som podcast med ett nytt avsnitt varje onsdag.

– Det är en trevlig samvaro där vi knyter an högt och lågt, säger Jenny Strömstedt.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Vi har bara hört positiv respons, om det betyder att alla som inte tycker om det håller sig borta eller att vi faktiskt gör ett bra program vet jag inte.
Vi är väldigt ödmjuka för denna nya upplevelse och jag har aldrig arbetat med Carina på det här sättet, säger Jenny Strömstedt.

Har du själv någon terapeut?
– Nej inte längre faktiskt, men jag haft min beskärda del om man säger så, berättar Jenny Strömstedt.  

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har blivit den optimala programledarduon på Nyhetsmorgon och det var även genom Steffo Törnquist som Jenny Strömstedt (då Östergren) träffade sin man Niklas Strömstedt.

Men frågan är om man inte kan likna samarbetet med Steffo Törnquist som ett äktenskap också?
– Våra medarbetare brukar påtala likheten med ett äktenskap i upphällningen, fast det betyder inte att vi har några planer på att sluta. Det finns en rå men även hjärtlig ton mellan oss, säger Jenny Strömstedt.

Efter sju år tillsammans menar hon att de har hittat sina former.

– Vi lider nog båda av någon slags Tourettes, som gifter sig bra. Ibland lyckas vi jättebra och ibland går det åt helvete men vi blir alltid förlåtna, säger Jenny Strömstedt.  

Hon debuterade som krönikör på Expressen år 2009 och har alltid tyckt om att skriva men när hon ser tillbaka på texter hon skrev förut tycker hon att en del är ganska usla.

– Jag har bara hållit på i några år, det går upp och ner. Jag har stor respekt för dem som har levererat i 20-30 år som Cecilia Hagen, Staffan Heimerson, Benke Ohlsson och det gänget, säger Jenny Strömstedt.

Men hon tycker att jobbet som krönikör är otroligt roligt och säger att man behöver någon som tror på en i sin omgivning.

– Jag hade en svenskalärare som hette Göran, han tyckte att allt jag gjorde var briljant. Nu har jag min svärmor Maggan som stödjer mig okritiskt, säger Jenny Strömstedt.  

Efter många år på TV4 tycker hon att det fortfarande är lika roligt, det ger även henne energi att orka gå upp mitt i natten för att åka till jobbet.

– Måste jag frigöra mig från TV4 eller kan jag vara kvar, är den fråga jag ställer mig. Jag har så vansinnigt roligt på jobbet, det blir många garv. På Nyhetsmorgon får jag träffa alla fantastiska människor och vara med i nyhetsflödet, säger Jenny Strömstedt.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.