Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag har varit usel"

Publicerad: 23 april 2008, 08:16

Göran Öhman, vd för gratistidningen Red Pages, har fått sparken. Nu sågar han sig själv. – Jag har varit usel på att prognostisera, säger han till Resume.se.


Göran Öhman.

Göran Öhman blev vd för Red Pages i augusti förra året och förklarade då att målet var att konkurrera ut Posten och Svensk Direktreklam.

– Vi ska börja med att bevisa att annonsörerna uppnår högre kostnadseffektivitet hos oss än hos Posten och Svensk Direktreklam, sa Göran Öhman när han tillträdde.

Men tiden som vd blev kort för Göran Öhman. För några dagar sedan fick han beskedet att han inte får fortsätta. Han berättar för Resume.se att det blev klart i söndags men officiellt för personalen i går.

– För att kunna agera som vd krävs ett förtroendekapital från styrelsen och det har jag förbrukat. Intäktsmålen som jag formulerat har långt ifrån uppnåtts. Jag har varit usel på att prognostisera, säger han.

Hur kommer det sig?
– Det är svårt när man relanserar ett nytt media. Jag har skrivit affärsplanen, analyserat marknaden och skrivit åtgärdsplaner, men jag har varit för offensiv och naiv.

– Och vi har haft otur med vissa affärer. Det har varit för mycket stolpe ut.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte. Det är första gången jag är arbetslös på 20 år. Jag tror jag ska ringa till Taxi Stockholm och fråga om jag kan börja där.

Göran Öhman har tidigare under sin karriär varit försäljningschef på Stormarknadspress och vd för TV4 Uppland. Han kom till Red Pages från Adservice.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.