Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag hoppas på entreprenören"

Publicerad: 27 augusti 2009, 21:27

Mikael Nestius får ansvaret för både affär och innehåll på Dagens Medicin. Han vill bredda tidningens erbjudande i framtiden, men tänker inte gå för fort fram.


Ämnen i artikeln:

Dagens MedicinMikael Nestius

Mikael Nestius. Foto: Resumé

Varför tog du jobbet?
– Jag behövde få göra någonting annorlunda, jämfört med vad jag gjort tidigare. Dessutom var det lockande att hålla i både ekonomi och innehåll.

Det blir ju också en allt vanligare rollfördelning, även om balansen inte verkar vara så lätt alla gånger!
– Nej, men jag tror på den, även om det finns ett inbyggt problem i rollen. Hela branschen är för övrigt  på väg mot den. Det blir både lättare och tydligare, men ur ett långsiktigt journalistiskt perspektiv kan det förstås vara jobbigt att både vara ansvarig för både innehåll och affär.

Bonnier Tidskrifters senaste omorganisation är ett tecken på samma sak, man skapar mindre affärsområden runt olika chefredaktörer…
– Ja, och man kan jämföra den med många tidningar ute i landet där både chefredaktör och vd rapporterar till en styrelse som består av x antal människor, medan en publisher bara behöver rapportera direkt till en koncernchef.

Nu kommer du till en tidning som åtminstone historiskt vilat på en god affär!
– Så är det. Men Dagens Medicin står för samma utmaningar som all tryckt media gör idag. Upplagan är sakta vikande, intresset för webben ökar men intäkterna släpar efter. Det gör det också spännande att ta sig an uppdraget.

Tidigare har du befunnit dig mest i rollen som entreprenör, är du inte rädd för förvaltarrollen?
– Min krassa förhoppning är att jag ska kunna ta med mig lite av entreprenörsrollen. Samtidigt hoppas jag att min erfarenhet lärt mig att inte gå för snabbt fram.

Många branschtidningar försöker bredda annonserbjudande mot event och seminarier. Hur nära får ni gå annonsörerna med tanke på att det bara finns ett fåtal dominerande aktörer på läkemedelssidan?
– Det kan jag inte svara på än. Men det finns många andra delar i Vårdsverige som är inblandade i den här affären, även om läkemedelsbolagen förstås är stora. Vi satsar till exempel redan på seminarier och ska göra det ännu mer i framtiden.

Får du en högre lön än den du hade på City?
– Det har jag ingen kommentar till.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.