Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag kan göra vad jag vill!"

Publicerad: 26 april 2011, 08:14

3 maj släpps första numret av hennes magasin Egoboost Magazine. Resume.se har tagit ett snack med Isabella ”Blondinbella” Löwengrip inför lanseringen.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripHelgintervjunEgoboost Magazine

Isabella "Blondinbella" Löwengrip

Som 14-åring började Isabella Löwengrip blogga under namnet Blondinbella. Bloggen blev snabbt en succé och det dröjde inte innan den var den mest besökta privata bloggen i Sverige. Sex år senare har, den nu 20-åriga, Isabella Löwengrip bland annat hunnit släppa boken Egoboost och startat flera bolag, nu senast Löwengrip Invest.
– Jag har dragit igång Löwengrip Invest för att jag vill jobba som riskkapitalist. Hittills har jag bara investerat i mina egna bolag men framöver kommer jag även att investera i andra bolag, främst inom e-handel och internettjänster, säger Isabella Löwengrip.

I början av maj lanseras hennes magasin Egoboost Magazine och förväntningarna inför lanseringen är höga, både från Isabella löwengrip själv och från omvärlden.
– Vi har tryckt 40 000 exemplar och det är klart att man hoppas att alla blir sålda. Det känns spännande att så många journalister och företag är nyfikna på vad vi gör. Det ska bli roligt att visa folk att det här är en bra idé. Folk ska kunna läsa och bli inspirerade om de, som jag, är trötta på kändisnyheter och skvaller.

Det har dock inte bara varit positiva reaktioner inför lanseringen av magasinet.
– Jag såg någon mediekvinna som hade undrat vad vi håller på med på redaktionen och om det bara är en lekstuga. Det känns så typiskt Sverige att vara kritisk till nya saker.

För att marknadsföra magasinet har man framför allt satsat på utomhus-skyltar och Isabella Löwengrip berättar att det varit en annorlunda upplevelse att se sitt ansikte på stora skyltar runt om i Stockholm.
– Det har varit ganska speciellt att stå och vänta på bussen när man står framför sitt eget ansikte. Jag ser annonserna som ett bevis på allt slit som alla lagt ned och som ett tecken på entreprenöskap, jag kan göra vad jag vill!

Även om hon idag gör mycket annat tar Blondinbella-bloggen fortfarande upp en stor del av hennes tid.
– Idag är bloggen ett jobb och en marknadsföringsplats för mig. Jag lägger ned fyra-fem timmar om dagen på bloggen och det är fortfarande det som är det roligaste. Det är min passion.

Sedan Isabella Löwengrip drog igång bloggen som 14-åring har både bloggens innehåll och målgrupp förändrats markant.
– Jag har börjat nischa mig mer mot entreprenörskap och det är inte längre bara 14-åriga tjejer som följer bloggen utan nu är det mest människor i mellan 20-30.

Hon fortsätter:

– Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta att jobba med att främja ungt entreprenörskap. Kanske starta en gymnasieskola för unga entreprenörer.

Hon berättar att en av de viktigaste delarna i hennes framgång har varit att skapa ett starkt, och stort, personligt nätverk.
– Nätverkande är allt. Jag startade med noll pengar men har skaffat mig ett stort nätverk. Kommer jag på något som jag vill göra så har jag alltid folk som jag kan bolla tankar idéer med. Nätverk är A och O. Jag försöker också att lära andra unga om vikten av att nätverka.

I påsk kommer Isabella Löwengrip att passa på att ta lite välbehövlig semester.

–Jag tar med mig en kompis och åker iväg till ett spahotell för att ta det lugnt och vara lite ledig. Någon traditionell påsklunch eller så blir det inte men jag har börjat redan börjat äta påskägg och godis.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.