Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag kan spela Främling på piano"

Publicerad: 3 februari 2011, 13:01

En frisk fläkt bland schlagerjournalisterna: Aftonbladets Robert Laul – fotbollsskribenten. – Det finns en tydlig gemensam nämnare mellan fotbollsspelare och melodifestivalartister: de flesta verkar ha rätt taskig musiksmak, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Robert LaulMelodifestivalenAftonbladetSportbladet

MH

Magnus Helander


Robert Laul.

Sportbladets fotbollsreporter, bloggare och krönikör Robert Laul gjorde uppmärksammade inhopp i Aftonbladets panel i samband med kronprinsessan Victorias bröllop och valet.

Nu dyker han åter upp i ett främmande sammanhang – schlagerbevakningen.

Robert Laul är med i Aftonbladets satsning på Melodifestivalen som panelmedlem.

Med start i söndagstidningen kommer han att vara med i den panel som analyserar utgången av deltävlingarna. Melodifestivalen startar som bekant på lördag.

Vad kan du om schlagermusik och Melodifestivalen?
– Jag kan spela Främling på piano. Och jag brukar kunna spika den svenska vinnaren på ett tidigt skede, eller åtminstone den låt som borde vinna om Sverige vill komma någon vart i den europeiska finalen. I fjol skulle Eric Saade och "Manboy" givetvis ha gjort det, då hade allt gått mycket bättre sedan. Det tror jag vi är överens om allihopa.

Varför ger du dig in på detta?
– Jag gillar konceptet med att experter på vissa områden funderar kring helt andra. Även Lena Mellin är med i panelen och jag är grymt nyfiken på hur hon kommer förhålla sig till olika händelser i schlagervärlden.

Har deltagarna anledning att frukta dina analyser?
– Äh, det är ju öppet mål att vara elak och håna festivalen och deltagarna. Jag ska försöka hitta en annan anfallsvinkel.

Kan du på något sätt dra nytta av din bakgrund som fotbollsreporter/krönikör?
– Det finns en tydlig gemensam nämnare mellan fotbollsspelare och melodifestivalartister: de flesta verkar ha rätt taskig musiksmak.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev