Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag kände att jag stagnerade”

Publicerad: 14 januari 2014, 09:23

Hasse Aro.

Hasse "Mr Efterlyst" Aro, 58, börjar på TV4:s Nyhetsmorgon redan i vår för att stärka upp programmets kriminalbevakning. – Kul att få ett erbjudande i min ålder, säger Hasse Aro till Resumé.


Ämnen i artikeln:

EfterlystTV3StrixNyhetsmorgonHasse Aro

Som Resumé avslöjade i går lämnar Hasse Aro MTG-ägda Strix och TV3 för  jobbet hos TV4.

De senaste dagarna har han gjort sig tillgänglig, men i morse ringde han upp Resumé.

– Jag ringer er först eftersom ni var först med den här grejen. Jag har spelat lite svår de senaste dagarna, det här skedde lite över mitt huvud.

Erbjudandet från TV4 var vältajmat när det dök upp. Hasse Aro hade då redan sagt upp sig från det ekonomiskt pressade produktionsbolaget Strix där han var anställd som producent. Kontraktet med TV3 löpte ut – då hörde TV4 av sig.

–      De sista åren på TV3 har jag känt att jag stagnerat lute, och jag såg inga direkta utvecklingsmöjligheter, säger Hasse Aro som kört 47 säsonger med Efterlyst.

Nu kommer han att sitta i Nyhetsmorgon och kommentera de senaste krimnyheterna.

–      Det känns kul, jag gillar morgon-tv, och utomlands är krim ofta en stor del av morgon-tv, och det här ska bli en naturlig del i Nyhetsmorgon.

Enligt våra källor ska du även leda ett kriminalmagasint i TV4, stämmer det?

–      Nej, det stämmer inte, det är morgon-tv jag ska göra.

Hur ser kontraktet ut med TV4, bra betalt?

– Det är ett frilansavtal. Men pengarna har inte varit drivkraften. Jag behövde en nytändning, och man får vara glad över att man får ett sånt här erbjudande i min ålder.

Din gamle parhäst Leif GW Persson sa i en tidning att du ÄR Efterlyst och att programmet inte kommer att kunna fortsätta utan dig. Kommentar?

–      Jag tror absolut att Efterlyst kommer att kunna fortsätta. När GW slutade tyckta jag att han VAR Efterlyst och trodde att det inte skulle funka utan honom, men det gjorde det.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.