Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag kommer aldrig förlåta Thomas Mattsson"

Publicerad: 8 maj 2011, 14:40

I ett blogginlägg angriper Ola Lindholm polisen, Expressen och SVT. Han hänger även ut Expressen-reportrar som åkt hem till honom och hans familj för att få kommentarer. - Thomas Mattsson, jag kommer aldrig att förlåta dig dina beslut som har skrämt och stressat min fyraårige son och fått mig och min sambo att känna oss obekväma och stressade i vårt eget hem, skriver Ola Lindholm som nu stoppats av SVT och tagit time out från Bonnier-ägda Kamratposten.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmKamratpostenSVTThomas MattssonBonnier TidskrifterExpressen

Ola Lindholm. Foto: Tobias Lundgren/Scanpix.

Ola Lindholm vägrar att prata med medierna om knarkåtalet.

I stället har han kommenterat händelserna i brev, dels till barnen på Kamratpostens hemsida, dels i en blogg där han skriver en lång redogörelse med sin syn på saken.

Där försöker han förklara hur det kommer sig att provsvaren var positiva. Han angriper polisen, Expressen och SVT.

Han skriver också att han inte har något beroende, bortsett från snus. Han skriver att han hade röda ögon för att han lider av kattallergi.

Ola Lindholm menar att polisen sålde ut honom och han går hårt åt Expressen som han anser bedrivit en hetsjakt mot honom och hans familj.

I bloggen hänger han ut fler Expressen-reportrar som på olika sätt försökt få kommentarer, antingen genom att åka hem till honom eller per telefon och mejl.

"Jag kan inte på något sätt tycka att de har respekterat mitt val att inte kommentera. Det är extremt nedbrytande för en person och hans familj att vara så jagad av människor som är helt ointresserade av något annat än att klättra på karriärstegar och sälja lösnummer. Med hot om ”nya uppgifter” och ”nya publiceringar” försökte Expressen skydda sig själva genom att förmå mig att tala ut. Om vadå? Är jag anklagad för pedofili? För mord?

Thomas Mattsson (Expressens chefredaktör, reds anm), jag kommer aldrig att förlåta dig dina beslut som har skrämt och stressat min fyraårige son och fått mig och min sambo att känna oss obekväma och stressade i vårt eget hem. INGEN är värd den behandling du utsatt oss för",
skriver Ola Lindholm och fortsätter:

"Någon polis som har kunnat ge ”detaljerade uppgifter” har helt enkelt ringt Expressen och sålt ut mig. Undrar just vem det kan ha varit? Och för hur mycket pengar? Detta är inte en spekulation. I det polisförhör som hölls i fredags erkände nämligen förhörande polis att det låg till på detta sätt. Jag önskar den polis som gjort detta en trevlig Thailands-semester med familjen i sommar. Eller sålde du ut mig för en sketen Finlands-kryssning?".

SVT har nu bett Ola Lindholm att ta en paus. Han kommer även att ta time out från jobbet som chefredaktör för Kamratposten.

"Speciellt ledsen blev jag när SVT ringde mig på fredagen och meddelade att vi skulle ”ta en paus”. Jag har levererat och skapat några av SVTs största, bästa och mest framgångsrika program för barn under 12 års tid. Att ta ”en paus” betyder att jag inte skulle få göra den planerade inspelningen av Wild Kids, den enda produktion jag är aktuell för. I det här läget uppfattas givetvis det som att få sparken. Jag upplyste dom om att det är just det som kommer stå i tidningarna. Jag blev förstås arg på att dom inte ens var beredda att vänta på ett utslag i en svensk
domstol. Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd. Är det inte så? SVT sitter dessutom med information som kan ge dom anledning att tro att jag faktiskt inte kommer bli dömd för det här. Så jag blev lite konfunderad av SVTs uttalande i pressen. I fredags skulle vi ta ”en paus” och i tidningarna säger de plötsligt att jag får sparken om jag blir dömd. Hur är det?"
skriver Ola Lindholm som vidhåller sin oskuld och menar att han inte tagit någon drog medvetet.

Läs hela Ola Lindholms brev här.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.