lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag kommer inte att vara pårökt hela tiden”

Publicerad: 4 december 2013, 13:14

Denver Post drar igång en storsatsning på en marijuanaredaktion efter att drogen har legaliserats i den amerikanska delstaten Colorado. Redaktörstjänsten är den första i sitt slag inom den etablerade pressen.


KB

Karl-Johan Byttner


Ricardo Baca har varit nöjesredaktör på Denver Post i tolv år och ses  därför som extra lämpad för det nya jobbet, enligt Aftonbladet.

Tidningen  rapporterar att tidningar som ”High Times” har haft redaktörer med  liknande ansvarsområde, men dessa har hela tiden löpt risken att hamna i  fängelse om de påträffas under ”aktivt researcharbete.”

Delstaten  Colorado har dock valt att avkriminalisera marijuanarökning från med  nyårsdagen, vilket gör att Ricardo Baca inte löper denna risk.

–  Ricardo ska jobba med redaktörer och reportrar på alla avdelningar för  att se till att alla på vår sajt på webben är livlig, kompetent, djup  och välstoppad, säger Denver Posts nyhetschef Kevin Dale till den egna  tidningen.

Han räknar också kallt med att legaliseringen av marijuana blir tidningen största story under nästa år.

Kraven  för jobbet är något oklara, men Ricardo Bacas mångaåriga insatser som  musikkritiker och nöjesredaktör ska ses som goda meriter.
– Jag ska  inte vara pårökt jämt. Men jag kommer att dela med mig av mina  erfarenheter av gräs- och flumkulturen, säger han till Denver Post.

Tidningens  personalchef, Missy Miller, uppger att man inte tillåter  marijuanarökning på jobbet eller att det går att komma till arbetet  eller köra bil påtänd.

Denver Post ska även anställa en konsumentvägledare i marijuanafrågor samt en marijuanakritiker.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev