Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag lämnar direktörslivet bakom mig"

Publicerad: 18 januari 2008, 14:12

Informationsdirektör sedan 1999.
Nu får Olof Brundin en ny prestigefylld roll på Aftonbladet – som bollplank åt chefredaktören Jan Helin.
– Jag lämnar min tid i exil från journalistiken, säger han till Resume.se.


Läs mer

- Brundin blir Helins högra hand

Olof Brundin, som tjänar 1,2 miljoner kronor om året, lämnar jobbet som informationsdirektör för en ny roll som andreredaktör.

Chefredaktören Jan Helin vill att Brundin ska hjälpa honom med ”utvecklingsfrågor, nätverk, rekryteringar och arbeta i övergripande Schibsted-projekt”.

– Vi renodlar rollen jag hade under Anders Gerdins tid, att jag jobbar väldigt nära chefredaktören, säger Olof Brundin och fortsätter:

– Det ska bli oerhört roligt, det är en av de största utmaningarna man kan tänka sig i medie-Sverige nådens år 2008. Jag ser väldigt mycket fram emot detta.

Hur organisationen runt och under Olof Brundin kommer att se ut i övrigt återstår att se. Lena Anderfelt är tillförordnad redaktionschef. Övriga pusselbitar i redaktionsledningen väntas falla på plats inom kort.

– Nu lämnar jag direktörslivet bakom mig. Jag har lärt mig oerhört mycket under åren som informationsdirektör och har varit med om de nio mest framgånsgsrika åren i Aftonbladets historia, säger Brundin som även ska fortsätta som "presstalesman" för kvällstidningen Aftonbladet.

Vad har du för råd till din efterträdare på informationsdirektörsposten?
– Håll i hatten! Det kan blåsa ganska friskt.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.