Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag lärde mig oerhört mycket av tiden i Robinson”

Publicerad: 30 januari 2012, 21:58

Annika Holtz.

Foto: Foto: Micke Lundström

Veckans Affärers senaste värvning: Robinsonstjärnan Annika Holtz. Hon tar över som redaktionsassistent på Veckans Affärer efter Annika Nyman som lämnar sin tjänst efter 44 år. – Jag lärde mig oerhört mycket av tiden i Robinson, säger Annika Holtz till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Annika Holtz gick långt i TV4:s Robinson Karibien 2009/2010.  Hon förlorade en tävling mot Hans Brettschneider som vann sista finalplatsen i örådet. Brettschneider tog sedan hem hela tävlingen.

Nu har Annika Holtz anställts som redaktionsassistent på Veckans Affärer.

– Jag tar över efter Annika Nyman som jobbat på tjänsten i 44 år vilket känns helt unikt. Jobbet som redaktionsassistent innebär fart och fläkt men med seriös ton. Allt från att arrangera julbordet eller avskedsfesten till att sköta kontering av fakturor samt honorarsrapporter.

Annika Holtz har arbetat för VA tidigare.

– Jag har varit projektledare på VA Ledarskap  och då jobbat med frågor som jämställdhet, mångfald och talangfrågan i näringslivet. Det har delvis inneburit projektledning av event och seminarium men även produktion av artiklar och vårat flöde på sajten. Jag är till exempel den som skrivit alla korta motiveringstexter om alla 101 supertalanger i första numret av VA i år.

Hur har ditt deltagande Robinson påverkat dig som person och i yrkeslivet?
– Jag lärde mig oerhört mycket av den tiden. Att trots svält och svek skapa fungerande relationer med människor som jag aldrig skulle ha kontakt med annars. Och att se sig själv rent objektivt i tv-rutan gav mig en hel del insikter i mitt eget beteende.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har tidigare gjort väldigt många äventyr som mitt liv alltid kickats igång av. Bland annat har jag gjort värnplikt, 11 månader i flygvapnet som gruppbefäl. Jag har rest igenon Nordamerika ensam som 17 åring. Från Mexiko till Michigan.

– Yrkesmässigt har jag drivit eget företag i 5 år som jag startade vid 21 års ålder. Jag har jobbat på ett helikopterbolag och med mediaproduktion, reklam- och filminspelning bland annat. Frilansar gör jag fortfarande för några pr-byråer och rycker in när det till exempel är Grammisgalan eller som "VIP talent handler" i speciella sammanhang.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.