Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jag lider med alla kollegor som drabbas

Publicerad: 3 oktober 2011, 08:15

Förra veckan presenterades tuffa sparplaner på både Expressen och Aftonbladet. Så här säger några redaktionella profiler på Expressen om den egna tidningens sparplaner.


Ämnen i artikeln:

Malin RoosExpressen

Expressenhuset. Foto: Andreas Elgstrand.

Både Aftonbladet och Expressen presenterade sparplaner under förra veckan. På Expressen ska man spara 60 miljoner och kapa 20 tjänster. Så här säger två av tidningens redaktionella profiler om den egna tidningens sparplaner.

– Jag kan bara säga att jag lider med alla kollegor som drabbas, både i Göteborg och i Skåne, säger nöjeskrönikören Malin Roos och fortsätter:

– När det gäller orsaker och beslut får du fråga mina chefer istället.

Tidningens musikredaktör Anders Nunstedt menar också att det var ett tråkigt besked som de anställda nåddes av förra veckan.

– Det går inte att veta exakt vad det innebär i nuläget eller hur många tjänster som försvinner. Men det är klart att det kunde vara roligare, säger Anders Nunstedt.

Vad tror du om framtiden för tidningen?
– Den verkar spännande och intressant. Hela branschen står inför stora förändringar när nätet ska göras lönsamt i framtiden. Men jag är ingen branschanalytiker, så jag vet inte exakt hur stort omfång vi har att arbeta med, säger Anders Nunstedt.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Malin RoosExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.