Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag önskar inte min värsta ovän att sitta som mellanchef"

Publicerad: 28 mars 2008, 09:53

Fredrik Sjöshult lämnar Expressen och återvänder till Dagens Industri. Sjöshult hävdar att han under sin tid på Expressen varit föremål för en lögnaktig ryktesspridning och att facket har drivit en kampanj mot honom. – Jag önskar inte min värsta ovän att sitta som mellanchef, säger han.


Sjöshult lämnar Expressen och attackerar facket. Foto: Andreas Elgstrand.

Fredrik Sjöshult har varit editionschef för Expressens lokala och regionala sajter. Han värvades till tidningen i slutet av 2006 från Dagens Industri. Men nu har han sagt upp sig och återvänder till DI.

Resumé har tidigare berättat om interna problem på Expressen.se och flera källor har beskrivit hans chefsskap som ett ”skräckvälde” och berättat att personalen flyr arbetsplatsen. Detta har dock tillbakavisats av Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier, Fredrik Sjöshult själv, samt riksredaktörerna.

Fredrik Sjöshult kommer att återgå till reporterrollen på DI.

– Jag vill hellre jobba som reporter och DI är en trevlig arbetsplats där jag har haft väldigt roligt. Det är en lönsam tidning där man kan vara kreativ som journalist, säger han.

Hur har tiden varit på Expressen?
– Det har väl varit kul på så vis, men jag önskar inte min värsta ovän att sitta som mellanchef när det är en sådan facklig aktivitet. Jag har varit föremål för en lögnaktig ryktesspridning.

– Facket har utnyttjat anställda som nyttiga idioter i en kamp som pågått länge.

Varför har det blivit så, tror du?
– Jag vet inte. Jag håller mig på min kant och har drivit ett projekt som haft viss framgång.

Olle Fors, klubbordförande för SJF:

– Det har definitivt inte drivits någon kampanj. Det är fackets uppgift att föra fram medarbetarnas synpunkter och försöka rätta till missförhållanden. Jag har lagt ner mycket krut på att hjälpa Sjöshult som chef, men han har inte uppfattat det så utan tagit det som kritik.

–  Jag betygsätter inte medarbetare, men jag kan säga att Fredrik Sjöshult är en kanonduktig journalist, men inte en kanonduktig arbetsledare, säger Olle Fors som säger att ansvaret för att problemen inte lösts vilar på Expressens ledning.

– Jag hoppas att ledningen drar rätt erfarenheter av det här.

Källor till Resumé pekade i gårdagens tidning på 15 namngivna personer som arbetat under Fredrik Sjöshult och som sökt sig bort från Expressen.se

Sjöshult skrev i ett genmäle att det bara är två som sagt upp sig.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.