Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag överlever utan Expressen"

Publicerad: 2 mars 2012, 08:19

K-G Bergströms krönikör-avtal med Expressen löper ut den 15 juli i år, men han tänker inte själv ta initiativ till någon förlängning.

UPPDATERAD 66-årige Karl-Gösta Bergströms krönikör-avtal med Expressen löper ut den 15 juli i år. Han tänker själv inte ta initiativ till någon förlängning:– Det är upp till tidningen om man vill förlänga avtalet, säger K-G Bergström.


K-G Bergström driver sedan två år tillbaka bolaget K-G Bergström  Produktion AB. Expressen är största kunden, där han har avtal om att  vara politisk krönikör.

Expressen-avtalet löper ut den 15 juli år, enligt den senaste årsredovisningen. Det vill säga samma dag som K-G Bergström fyller 67 år:
–  Jag är hyggligt pigg och vital för min ålder. Så om det inte har skett  någon dramatisk förändring till sommaren är jag öppen för fler  journalistiska uppdrag, säger K-G Bergström.

Han är på det klara  med att han inte själv tänker be Expressen om att förlänga avtalet, utan  att om det ska ske får i så fall tidningen ta initiativ till detta:
– Om de vill diskutera detta är jag naturligtvis öppen för det. Men jag överlever utan Expressen.

Han uppger exempelvis att även om Expressen är hans största kund får han också en del intäkter från att leda debatter och annat:
– Jag är sparsamt lagd och jag överlever så länge jag bara har pengar till tennisbollar och skidvalla, säger K-G Bergström.

Han  räknar med att ägna sig åt historiska studier om det inte  skulle bli så mycket journalistiska uppdrag från och med i sommar:
–  Hela Norrbotten och Västerbotten var ockuperat i ett halvår av den  ryska armén år 1809. Så jag hoppas kunna bidra till allmänbildningen om  saker som kanske inte är så kända söderut, säger K-G Bergström.

Som  resume.se tidigare har berättat tar K-G Bergström inte ut en enda krona  från KG Bergström Produktion.

Bolaget ökade sitt rörelseresultat från  700 000 kronor till drygt 1,1 miljoner kronor under 2011.

K-G Bergström Produktion hade också ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor – att jämföra med 570 000 kronor år 2010.

– K-G  Bergström är, sedan decennier, en ledande politisk kommentator och jag  är glad över att han skriver i Expressen. Han har ju ett kontrakt, men  hur det ser ut kommenterar jag lika lite som jag kommenterar andra  avtal, säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.