Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag pensionerar mig inte innan jag dör”

Publicerad: 15 april 2014, 09:14

Eva Hamilton.

Foto: Andreas Elgstrand.

Eva Hamilton, som fyller 60 den 29 april, informerade styrelsen i går om att hon slutar som vd. Hon har jobbat 18 timmar om dygnet i åtta år. Men det älskar hon – det är inte därför hon slutar.


Ämnen i artikeln:

SVTEva Hamilton

Eva Hamilton informerade om sitt beslut på SVT:s styrelsemöte i går. I dag gick SVT ut med ett pressmeddelande.

Hon säger till Resumé att hon har funderat på att sluta en tid – hon har åstadkommit det hon vill göra och känner att det är dags.

– Vi har varit angelägna om nytt sändningstillstånd och en stabil finansiering, vi har varit angelägna om att förtroendet ska vara på topp och att vi ska göra de bästa programmen, att förstärka regionala nyheter. Om man ska hitta en punkt då det är stabilt och känns bra, så är det nog nu.

– Jag tror att jag är färdig – jag har gjort det mesta.

Eva Hamilton har varit på SVT i ett kvarts sekel. Det svåraste under åren som vd var nedbemanningen för fem år sedan.

– Det var tufft. Vi drog ner 400 tjänster för att spara 250 miljoner. Men det var också det som öppnade upp för externa produktionsbolag och konsulter. Vi fick möjlighet att satsa digitalt, gjorde SVT Play bland annat.

Hur känns det att sluta?
– Det här är ett fantastiskt jobb. Det känns vemodigt. SVT gör skillnad för svenska folket. Vi har försökt göra bolaget dynamiskt och lyssnande, det känns verkligen bra.

Hur tänker du kring pensionen om några år?
– Jag tänker jobba – jag pensionerar mig inte innan jag dör. Antingen blir det egen firma eller som anställd, Jag älskar att jobba, men vad som väntar nu, vet jag inte – jag kastar mig rakt ut.  

Eva Hamiltons efterträdare ska vara klar i november. Fram till dess jobbar hon på som vanligt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTEva Hamilton

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.