Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag skäms inte för det jag sa”

Publicerad: 9 mars 2012, 13:31

Jan Scherman.

Jan Scherman anklagade TV4 för att driva en tingel-tangel-kanal under 1990-talet. Journalistikprofessorn Kent Asp kom idag med en rapport som visar att TV4 aldrig har haft så smalt programutbud som 2011, med många lättsamma program. – TV4 har fått bättre balans i programutbudet om man räknar med alla 42 kanalerna i Norden. Så jag skäms inte för det jag sa, säger Jan Scherman, som avgick som TV4-vd i december 2011.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4Kent Asp

Jan Scherman myntade begreppet tingel-tangel-tv i början av 1990-talet.

På den tiden var han inte vd för TV4-gruppen, utan känd programledare från Kalla Fakta.

Begreppet  tingel-tangel har följt med Jan Scherman genom åren och ofta förts fram  i samband med att han som vd för TV4-gruppen har kritiserat sina  kommersiella konkurrenter.

Resume.se kunde tidigare idag berätta  att journalistikprofessorn  Kent Asp kommit med rapporten svenskt  TV-utbud 2011, som visar att TV4 år 2011 hade den sämsta mångfalden i  sitt programutbud sedan mätningarna inleddes år 1998.

Jan Scherman står trots detta på sig kring sitt påstående om tingel-tangel-tv – till saken hör att han slutade som vd för TV4-gruppen i december 2011.
–  Jo, det var jag som skapade begreppet. Sedan kan man väl tycka att det  blir lite lustigt att det tas upp så här 21 år efteråt, men jag skäms  inte ett ögonblick för det jag sa i början på 1990-talet, säger Jan  Scherman.

Han hävdar snarare att TV4 har fått betydligt bättre  balans i sitt programutbud än tidigare – TV4 inledde sina sändningar år  1990.

Här räknar Jan Scherman in TV4:s samtliga 42 kanaler i Norden:
–  TV4 gör mer samhällsinriktade program än när jag startade som vd så om  man tittar på hela kanalutbudet kvarstår den balansen även under 2011. Men tyvärr verkar inte Kent Asp bry sig om att räkna med hela programutbudet, utan han  tittar bara på en kanal, säger Jan Scherman.

Resume.se har sökt Kent Asp.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4Kent Asp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.