Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag slänger allt hänsynslöst"

Publicerad: 4 januari 2011, 15:33

Ut med det gamla och in med det nya. Fredrik Virtanen tar bara med sig datorn när Aftonbladets flyttlass går från Globen till city. – Jag slänger allt hänsynslöst, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

Fredrik Virtanen. Foto: Resumé.

Aftonbladet flyttade till Globen City från gamla Klara 1989. Fredrik Virtanen har jobbat på Globen-redaktionen sedan 1994 med avbrott i form av en sejour som New York-korre och en tid som programledare i TV8.

Flera Aftonbladet-avdelningar har redan flyttat till de nya lokalerna i Kungsbrohuset vid Centralstationen i Stockholms city.

I dag, tisdag, är det sista dagen för nyhetsredaktionen på Globen-redaktionen. Allt ska packas i lådor och datorerna läggs i plastpåsar. Under trettonhelgen flyttas alla saker och på fredag ska allt vara på plats när journalisterna tar den nya redaktionen i besittning.

För krönikören Fredrik Virtanen är det dock inte tal om någon nostalgiorgie.

– Alla är nog rätt glada över den här flytten även om det är lite roddigt. Men visst känner man lite vemod, jag har varit här sä länge, jag gråtrunkar om man får säga så.

– Kulturredaktionen har bett mig att skriva en text om myter och legender om tiden i Globen-lokalerna, men det finns inte så mycket alls faktiskt om man jämför med Gamla Klara-tiden. Det har mest varit en ordentlig och strebrig arbetsplats där folk spelar innebandy, lite som en fabrik.

Så det blir ingen text?
– Vi får se, jag måste fundera lite till.

Vad minns du bäst från Globen-epoken?
– För min egen del när jag var chef för Puls-bilagan samtidigt som vi gick om Expressen. Det var en annan tid där man kunde göra smala kulturgrejer. Nu är det mer glam, tjo och tjim och kändisbilder.

Han kan inte på rak arm säga att han kommer att sakna något särskilt.

–  Det ska bli skönt att slippa blåshålet från Gullmarsplan till Globen, kanske kommer man att sakna syltorna som man besökte på väg hem från jobbet och lokalerna är rätt balla och det oerhört äckliga kaffet kanske man kommer att sakna på sitt sätt, men nej, ut med det gamla och in med det nya.

Fredrik Virtanen tar i princip bara med sig datorn i flytten. Plus tre pennor, och så sparar han några få bilder på honom själv och Per Bjurman från New York-tiden.

Det sägs bli trångt i de nya lokalerna, hur ska du sitta?
– Jag får i alla fall en egen plats, det är inte alla förunnat, säger Fredrik Virtanen och tillägger:

– Det känns coolt och fräscht att flytta in till city.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.