Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag söker inte media, media söker mig"

Publicerad: 6 november 2009, 14:18

För drygt en vecka sedan tog AIK SM-guld och klubbens frontfigur Bojan Djordjic blev en av medie-Sveriges mest citerade. För Resume.se värderar Djordjic sitt varumärke, hyllar AIK:s kaxiga stil och avslöjar varför han ratar medieträning.


Bojan Djordjic, AIK:s mediekung. Foto: Tero Marjamäki.

– Det är inte jag som söker media, det är media som söker mig. Kanske är jag lite mer frispråkig än andra vilket gör att jag syns lite mer.

– Visst, jag ger mig ut på lite tunn is då och då, men jag är fullt medveten om vad jag gör. Jag kan stava, jag är inte så dum som vissa andra tror.

Så du har inte använt dig av någon pr-rådgivare?

– Aldrig, jag är mig själv till 100 procent, alltid. Jag har varit så här och pratat så här mycket ända sedan jag kom till Sverige när jag var tio år gammal.

Den kaxiga stilen ni haft i media, har det varit en medveten strategi?

– Vi fick inte den i den 29 omgången, som många tror. Vi har haft den sedan vi började, det här är AIK, det här är vi.
– Det är lite som i vår låt: alla hatar oss, men vad fan gör det? Till viss del stämmer det. Vi presterar på plan, det är det som räknas.  

År 1999 värvades Bojan Djordjic som en av få svenskar genom tiderna till den engelska storklubben Manchester United. Efter en kortare sejour i Premier League- klubben blev han utlånad till andra mindre klubbar och karriären gick kräftgång. När det stora genombrottet lät vänta på sig fick han bland annat stämpeln Sveriges äldsta talang. I AIK har hans karriär tagit ny fart.

Hur högt värderar du varumärket Bojan idag?

– Ingen aning, högt.

När kommer du synas i en tv-reklam?
– Jag tar det lugnt, jag gör inte det här för att synas i reklamsammanhang, jag gör det här för AIK.

Finns det något du absolut skulle vilja/inte vilja göra reklam för?

– Jag brinner för idrott och sport, så något inom det. Men jag skulle aldrig ställa upp på någon b-reklam, aldrig i livet, det måste vara något bra.

Hur förbereder du dig för en tv-sändning?
– Det har jag aldrig gjort, och kommer aldrig göra. Jag skulle prata lika mycket och lika fritt i tv, som på Stureplan klockan 5 på morgonen, som hemma hos mina föräldrar. Det här är vad jag är.

– Jag vet själv att jag ibland dansar på linjen, men jag kan ju stava, jag kan lägga ihop två och två vilket räcker gott och väl.

Har du fått några reprimander från AIK kring vad du får eller inte får prata om?
– Varför skulle jag ha fått det? Jag är 27 år gammal, jag behöver inte någon som bestämmer vad jag ska säga. Jag lyssnar på min mamma och pappa, ingen annan.

Utöver rapporteringen kring svininfluensan och Guillou syntes bland annat du mest i media gångna veckan. Kommentar?
– Haha, vad ska jag säga? Jag och Guillou är på lite olika nivå. Men det är absolut kul att synas i media. Även om det som sagt inte är någonting jag söker, och egentligen är det inte jag, Bojan som syns i media, det är AIK.

I morgon, lördag, kan Bojan Djordjic bli ännu mer omskriven. AIK spelar cupfinalen mot IFK Göteborg på Råsunda och kan ta ”dubbeln”.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.