Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag som har varit cancersjuk blir sämre av dessa hot”

Publicerad: 3 juni 2013, 13:20

Elisabet Höglund

Foto: Andreas Elgstrand

Elisabet Höglund skrev i dag istället för sin krönika ett öppet brev på Aftonbladets sajt till mannen som hotat henne på mejl sedan i våras. – Jag skulle självklart vilja att Aftonbladet och Jan Helin, ställde sig bakom mig i det här och ställde mannen inför rätta, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Elisabet HöglundAftonbladetJan Helin

Mannen som enligt mejlen heter "Jesper Engström"  har skrivit hotmejl till Elisabet Höglund sedan april i år. Har  har varit så pass grov i sitt språk att hon till slut kände att hon var tvungen att hänga ut både hans namn och hans mejl i ett öppet brev på Aftonbladets sajt.

– Aftonbladet hade en diskussion om namnpublicering. Tillslut kom vi fram till att han skulle namnges. Jag känner mig hotad och skulle vilja att Aftonbladet gjorde något åt saken. Han har så gott som mordhotat mig, säger Elisabet Höglund till Resumé och fortsätter:

– Jag skulle självklart vilja att Aftonbladet och Jan Helin, ställde sig bakom mig i det här och ställde mannen inför rätta.  Det är otroligt obehagligt, säger hon till Resumé.

Responsen på brevet har hittils varit positivt enligt Elisabet Höglund.

– Jag är nöjd med mitt val och om man dömer av responsen är även mina läsare det. Min dator är sönderbombad av mejl från de som stöttar mig och mitt beslut att hänga ut mannen,  säger hon.

Det är inte första gången Elisabet Höglund blir hotat på mejl. Under 2005 polisanmälde hon en man som skickade hotfulla mejl till henne. Men som hon säger, gav det inga resultat. Polisen ringde henne  några månader senare och frågade om de kunde skriva av fallet.

Trots det tänker hon polisanmäla "Jesper Engström".

– Nättrakasserier ökar. Människor tror att de kan gömma sig bakom en skärm. Jag som har varit cancersjuk blir sämre av dessa hot. Det är svårt och att höra någon säga att de önskar att man tynade bort. Det är inget som bidrar till att bli frisk, säger hon.

Resumé söker Aftonbladets publisher Jan Helin.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.