Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag tänker inte göra bort mig på Berns scen"

Publicerad: 15 oktober 2009, 09:24

Elisabet Höglund hoppade av den totalsågade kabarén Nyhetsankorna redan före starten. Arbetet med TV4:s Förkväll sysselsätter henne 18 timmar per dygn. – Jag har inte deltagit i några som helst repetitioner av Nyhetsankorna och tänker inte göra bort mig på Berns scen, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Förkväll

Elisabet Höglund var med i somras när affischbilden för Nyhetsankorna togs. Men sedan kom erbjudandet om Förkväll och då hoppade hon av kabarén.

Resume.se skrev tidigare i veckan om DN:s totalsågning av kabarén Nyhetsankorna där en rad TV4-profiler showar på Berns scen.

Elisabet Höglund finns med på affischerna, men hon hoppade av långt före premiären. Bilden där hon poserar med de andra ”Nyhetsankorna” Peppe Eng, Lena Smedsaas, Malou von Siwers och Lennart Ekdal togs i början av sommaren, innan hon fick erbjudandet om att leda Förkväll.

– Jag har inte haft tid för Nyhetsankorna helt enkelt. Jag har inte deltagit i några som helst repetitioner. Mitt arbete med Förkväll sysselsätter mig 18 timmar per dygn. Och jag vill inte delta, om jag inte vet att det blir bra och det vet jag, att det inte blir, om man inte repeterar. Jag tänker inte göra bort mig på Berns scen. Så enkelt är det, säger Elisabet Höglund.

I måndags startade Förkväll som hon leder tillsammans med Carin Da Silva och Yvonne Ryding.

Elisabet Höglund är nöjd med de inledande programmen och hon trivs med  sina programledarkolleger och produktionen – men arbetsbelastningen är enorm. Förkvälls sänds fem dagar i veckan och det är bara på lördagar Elisabeth Höglund hinner få lite ledigt. Annars sitter hon fram till klockan elva på kvällarna och jobbar.

–  När jag kommer hem efter programmet sätter jag och mig och skriver manus till programmet dagen efter. Sedan är det upp tidigt på morgnarna fär mer manusjobb och sedan in till hotellet Radisson där vi spelar in programmet.

Från början var det sagt att Förkväll skulle hålla på fram till jul, men nu har TV4 meddelat att programmet ska sändas ända till juni.

–  Det kommer att bli väldigt tufft. Samtidigt är det jättekul. Men det är oerhört krävande. Sedan kan det ju vara så att det är extra jobbigt så här i början innan man hittat rutinerna och lärt känna varandra. Arbetsmiljön på Radisson där vi gör programmet är inte den bästa heller. Hotellet borde ge oss bättre förutsättningar.

Det är stress, press och ett oerhört tempo.

–  Det är direktsändningar och man ska vara påläst, duktig, välklädd, snygg och glad, säger Elisabet Höglund, som knappt har tid med sin man längre.

– Jag försummar honom lite. Vi hinner ses lite kort på kvällarna, i morse ringde jag honom och grät lite för det.

Förkväll tar bara en kort paus över jul, sedan blir det full fart ända fram till sommaren. Parallellt med tv-jobbet är Elisabet Höglund även krönikör. Hon har två krönikor kvar för Expressen, sedan börjar hon skriva för Aftonbladet..

Hur ska du orka fram till juni?

– Det står skrivet i stjärnorna. Alla jobbar som oxar.

Läs mer: TV4-profiler totalsågas

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Förkväll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.