Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag tog en paus i amningen och glädjedansade"

Publicerad: 26 april 2011, 08:16

Efter alla tv-framgångar har Ebba Kleberg von Sydow tagit en paus från rutan. Nyligen fick hon och maken, Canal plus-bossen Johan Kleberg, dottern Marianne. – Det är omtumlande, fortfarande lite overkligt, stundvis jobbigt och samtidigt fantastiskt roligt och häftigt, säger Ebba Kleberg von Sydow till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowEbba Kleberg von SydowHelgintervjun

Ebba Kleberg von Sydow. (Bild från Ebbas blogg på SVT.se)

Ebba Kleberg von Sydow håller som bäst på att anpassa sig till det nya livet som mamma. För några veckor sedan kom dottern Marianne till världen.

Men Ebba von Kleberg håller igång sin blogg på SVT.se, och hon har även ett par jobbuppdrag den närmaste tiden.

Hur är ditt nya liv som mamma?
– Strålande. Det är omtumlande, fortfarande lite overkligt, stundvis jobbigt och samtidigt fantastiskt roligt och häftigt. Vår dotter råkar faktiskt också vara världens sötaste baby! 

Kommer du som småbarnsförälder att prioritera annorlunda yrkesmässigt framöver?

– Nu är hon bara två veckor, så jag vet inte riktigt - visst blir livet garanterat annorlunda men jag är samma person, om möjligt en lite bättre sådan tack vare min dotter! Så nej, jag har inga stora planer på att prioritera om yrkesmässigt. Inte min man heller tror jag, men pappor brukar ju inte få den typen av frågor.

Vad förändras? Vad kommer du ta med dig av de nya upplevelserna och de nya perspektiven på tillvaron i ditt jobb?

– I min journalistiska roll ser jag det som en tillgång, att vara förälder ger förstås ytterligare en dimension när man jobbar med livstilsjournalistik som jag gör i 'Gokväll Lördag'. Sedan måste jag också säga att jag beundrar alla kvinnor som fött barn, alla borde banne mig få någon slags medalj!

Hur länge kommer du att vara föräldraledig?

– Drygt fyra månader räknar jag med. Jag har dock inte helt kopplat bort, nu är det mycket jobb med lanseringen av min nya bok 'Kungligt snygg'. Resor, signeringar och bokprat. Och så kommer jag dyka in lite på SVT i och med det brittiska kungliga bröllopet 29 april, samt blogga om det på SVT.se.  

Vad kommer du att göra när du kommer tillbaka till jobbet?

– Lördag 3 september drar höstsäsongen av Gokväll Lördag igång, jag funderar redan på drömgäster och nya idéer! Det är otroligt kul att det gått så bra under våren att vi kör på i höst. Det ska bli grymt skoj och vi kommer vässa konceptet ytterligare, det kan jag garantera.

Hur har din senaste bok sålt och hur har responsen varit?
– Hur bra som helst, jag fick precis besked om att förlaget redan måste trycka fler! Tog en paus i amningen och gjorde en glädjedans här hemma. Responsen har varit jättefin, det är ju inte en renodlad modebok utan också ingående porträtt av sex kungliga kvinnor och deras fascinerande liv. Mycket läsning för pengarna alltså! Den absoluta drömmen vore att få ut den i Danmark, Norge eller Finland, jag håller tummarna. 

Vad har du för ytterligare mål och drömmar med karriären?
– Härnäst hoppas jag få tid att skriva ytterligare en bok, jag har redan lite planer på den fronten. Det kan bli riktigt bra. Sedan fortsätter mitt kontrakt med SVT året ut, så jag är laddad inför höstsäsongen. 

Hur firar ni påsk?

– Vi firar i Falsterbo med mycket smågodis, långa promenader, glass i solen på Aldo i Skanör, lövkrattning i trädgården och förhoppningsvis mycket bra påsk-tv. Frågan är förstås vem som har bästa påsktablån: TV4, Canal+ eller SVT?! 

Vad är bäst med påsken?
– Att det är en högtid helt utan stress, borden och måsten. Det enda man egentligen måste göra är ju att äta påskgodis...

Morgondagens påskintervju: Jonas Gardell.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.