Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag trodde Ekdal var min vän"

Publicerad: 30 november 2011, 07:53

Marcus Birro och Lennart Ekdal

Foto: Resumé och Jonas Eltes

Marcus Birro slår tillbaka mot tidigare TV4-kollegan Lennart Ekdal sin nya bok om tiden på tv-kanalen, skriver Aftonbladet. Ekdal tyckte att det var rätt av TV4 att sparka Birro från uppdraget som programledare för Kvällsöppet när han visade intresse för KD-ledarposten.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroTV4Lennart Ekdal

I sin nya bok, som bär arbetsnamnet "Författaren som gick vilse", ska Marcus  Birro avslöja nya uppgifter om sin tid på olika tv-kanalen, och inte  minst turerna runt Kvällsöppet, skriver Aftonbladet, som fått ett exklusivt utdrag ur boken.

Det blåste ordentligt runt Marcus Birro under hösten. Det var bara någon  vecka kvar till premiären av höstens omgång av Kvällsöppet, när Birro  gick ut och visade intresse för att kandidera till partiledarposten i  Kristdemokraterna. Men då fick han istället sparken från uppdraget som  programledare i Kvällsöppet. Birros tidigare kollega Lennart Ekdal gick  då ut och kritiserade Birro och menade att TV4 gjorde rätt.

”Jag trodde verkligen Ekdal var min vän. Har lärt mig väldigt mycket av  honom. Respekterar honom. Men plötsligt skriker han ut att min självbild  är klen, och tar kanalens parti. Det får han gärna göra. Men han kunde  kanske ha snackat med mig först" skriver Marcus Birro om händelsen.

– Det enda Birro kan skriva om sin tid på TV4 är att han var synnerligen  väl omhändertagen. Marcus var omtyckt och hade en enorm frihet. Det  finns inget att avslöja om Kvällsöppet, säger Lennart Ekdal till Aftonbladet.

Om kritiken mot honom säger Lennart Ekdal så här:

– Jag har inte tagit kanalens parti, utan Kvällsöppets parti. Han  försatte Kvällsöppet i ett knepigt läge när de blev utan programledare.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.