Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag tror inte att någon betvivlar att jag står för det jag gör"

Publicerad: 5 maj 2011, 13:14

Jens Lapidus och Johan Åkermarks debattartikel i dagens DN är en partsinlaga menar Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén. – Jag tror inte att någon betvivlar att jag står för det jag gör, säger Jens Lapidus till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterNyheter24

Jens Lapidus. Foto: Resumé.

På Dagens Nyheters debattsida i dag menar advokaterna Jens Lapidus och Johan Åkermark att den kritik som Julian Assange riktat mot det svenska rättsväsendet är berättigad. Något som Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén snappade upp och menade var en partsinlaga.

– Men vad som inte sägs, och det är ett underbetyg framför allt till DN Debatt men också ett problem för argumentationen, är att artikeln skrivs av två arbetskamrater till Björn Hurtig – Julian Assanges försvarsadvokat. Alla tre jobbar för Försvarsadvokaterna och hur skickliga och seriösa de än är måste man vara tydlig med att detta är en partsinlaga snarare än en utomstående analys, skriver Eric Rosén i ett blogginlägg på den egna sajten.

Något som fick DN Debatt att ilskna till.

– När korrigerar DU i egenskap av nyhetschef på Nyheter 24 den felaktiga uppgiften om Assanges advokat och Lapidus&Åkermark, skrev man i ett inlägg på Twitter till Eric Rosén som uppdaterade sin blogg med följande:

– Björn Hurtig är inte längre på samma kontor som Lapidus och Åkermark och är inte delägare. Men de jobbar extremt nära varandra, samarbetar i mål och skickar uppdrag till varandra. Byråerna heter Försvarsadvokaterna respektive Försvarsadvokaterna Väst, skriver Eric Rosén i ett blogginlägg på den egna sajten.

Enligt Jens Lapidus har det funnits – och finns – ett samarbete med Björn Hurtig. Men det är inte aktuellt längre.

– De har fel. Det är inte samma byrå, och det är olika bolag, säger Jens Lapidus till Resume.se.
Dessutom menar han att artikeln är åtskiljd från fallet som Björn Hurtig företräder.

– Det här berör inte Hurtigs ärende, utan handlar mer om den allmänna kritiken.

– Jag tror inte att någon betvivlar att jag står för det jag gör, säger Jens Lapidus.

Enligt Bo G Andersson, chef för DN Debatt, spelar det ingen roll vilka Lapidus och Åkermark har arbetat med när de har skrivit artikeln.

– De här personerna har hög integritet. Att de är kollegor förtar inte deras synpunkter alls, säger han till Nyheter 24.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterNyheter24

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.