Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag tror inte på Schulmans förklaring"

Publicerad: 8 november 2007, 12:07

Jan-Olov Andersson är glad över att Alex Schulman slutar blogga. Men han tror inte på Alex Schulmans förklaringar. – Jag vill inte beskylla någon för att ljuga. Men om jag får spekulera så tror jag inte att han slutade helt självmant.


Jan-Olov Andersson.

Jan-Olov Andersson, tv-recensent på Aftonbladet, hamnade mitt i ett uppmärksammat mediebråk efter att Alex Schulman attackerade honom i sin blogg. Jan-Olov Andersson sa till Resume.se att han gärna skulle se att Alex Schulman blev sparkad från tidningen.

Nu har Alex Schulman skrivit sitt sista blogginlägg på Aftonbladet.se, men Jan-Olov Andersson tror inte på att han har förändrats över en natt.

– Jag tror helt enkelt inte på honom. Senast i söndags hoppade han på Daniel Breitholtz om hans läpp. Han har en allmänt föraktfull människosyn och om han inte har blivit frälst av Runar Sörgaard så har jag svårt att tro på honom.

Hur tror du att det som har hänt mellan honom och dig har spelat in i det hela?
– Jag kan bara spekulera, men det känns som att det har lett fram till det hela.

Tror du att bilden han och Kalle Jungkvist har målat upp om varför han slutar stämmer överens med verkligheten?
– Nej, det tror jag inte. Men jag vet självklart inte och vill inte beskylla någon av dem för att ljuga. Men om jag får spekulera så tror jag inte att han slutade helt självmant.

Jan-Olov Andersson känner att mediebråket har tagit mycket tid och kraft. Det jobbiga har inte varit den mediala uppmärksamheten, utan att behöva förklara bråket för de utanför medievärlden.

– Folk i min närhet har läst i tidningarna om det här bråket och frågat mig vad som händer. Det har varit ansträngande att ständigt behöva förklara sig och förklara vad Alex Schulman har gjort. Jag gjorde ju inget, utan blev bara attackerad i hans blogg. Sedan har jag känt att det har varit nödvändigt att förklara min synpunkt när journalister har frågat.

Hur känns det att jobba på ett Aftonbladet utan Alex Schulmans blogg?
– Det känns bra, men han jobbar ju på nya projekt med tidningen så det är ju inte som att man slipper honom helt.

Läs även: "Kalle Jungkvist är en ynkrygg"

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.