Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag tyckte synd om drottningen”

Publicerad: 30 juli 2012, 12:52

Hans-Jacob Bonnier.

Foto: Peter Jönsson.

Kungavännen Hans-Jacob Bonnier försökte stoppa Bonnier-ägda TV4:s granskning av drottningens far. I dag medger han sitt misstag. – Jag tyckte synd om drottningen, men jag borde ha vetat bättre.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanKalla FaktaHans-Jacob BonnierTV4

Det var i helgen som TV4:s avgångne vd Jan Scherman berättade om ägaren Hans-Jacob Bonniers försök att stoppa Kalla Faktas granskning av drottning Silvias far. Hans-Jacob är sedan 1950-talet en nära vän till kungen, och hans fru är mycket god bekant med drottningen. Han ringde därför upp Jan Scherman och vädjade till honom om att stoppa programmet.  
– Jag gjorde det som privatperson. Egentligen tyckte jag att nyheten om Walther Sommerlath redan hade passerat. Men då sa Jan att det fanns mycket mer att berätta, säger Hans-Jacob Bonnier.

Stämmer det att du ringde på uppdrag av Hovet?
– Det stämmer absolut inte.

Varför ringde du då?
– Jag tyckte att nyheten var gammal och jag tyckte att det var att gräva i redan grävda gropar.

Ångrar du dig?
– Ja, det kan man säga. Men det gjorde jag redan för ett och ett halvt år sedan. Det var naturligtvis inte rätt gjort utifrån min sits.

Du har väldigt lång erfarenhet av mediebranschen. Borde du inte ha vetat bättre?
– Jo, det kan man tycka. Jag tyckte synd om drottningen, men jag borde ha vetat bättre.

Hans-Jacob Bonnier sitter i dag bland annat i Bonnier AB:s styrelse och uppger att han "håller på att pensioneras". Men han tänker fortsätta vara aktiv, och sitter gärna kvar i styrelsen.  
– Ja, så länge de tycker att jag gör ett hyggligt jobb, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.