Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag vet inte vad jag ska göra"

Publicerad: 30 maj 2008, 11:50

Rolf van den Brink fattade beslutet att lämna Dagens Media i vintras. Vad som händer efter den sista arbetsdagen i augusti är inte klart.


Rolf van den Brink. Foto: Lisa Åberg

– Vad ska man säga? Något klyschigt. Det är tio år och jag har tagit tidningen hit. Nu är det dags att göra något annat. Jag behöver utvecklas, de som jobbar kvar behöver utvecklas och ta ett steg framåt. Då är det naturligt att jag lämnar, säger Rolf van den Brink om beslutet att lämna Dagens Media.

Får du sparken?
– Nej, det är ett beslut jag har fattat själv. I princip tog jag det vid årsskiftet. Sedan har vi förhandlat och snackat om olika lösningar.

Du verkade ganska bitter när de andra bestämde sig för att sälja ut till Talentum – har det påverkat dig?
– Det är lättare att sluta när man sålt sin andel i ett företag. Om den nya ägaren finns inget missnöje, det kan jag säga. Det är en bra ägare och det var ett korrekt beslut att ta utifrån de förutsättningar vi hade.

Vad ska du göra nu?
– Jag ska jobba kvar fram till augusti. Sedan ska jag – jag vet faktiskt inte. Driva nya projekt. Jag vill skriva och fotografera, och jobba som journalist. Jag kan tänka mig att vara chef för en liten organisation som ska röra sig framåt och driva små kreativa projekt men jag ser mig inte primärt som en chefskarriärist.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är stolt över vårt sätt att jobba på, att jobba som ett lag och lösa problem tillsammans.

Vad är du mindre stolt över?
– Det finns ju massa saker förstås. Jag hade gärna haft lite större räckvidd.

Ni tappade 20 procent i senaste Orvesto?

– Förra mätningen gick vi fram 33 procent, nu tappade vi 20 procent. Antalet betalande prenumeranter har ökat så vi vet inte vad det beror på. Vi ska fundera på varför det blev sådär.

Vem ser du helst som en efterträdare?
– Det blir en konstellation som tar över. Det får du prata med ledningen på Talentum och Dagens Media om. Jag är stolt över att Fredrik Svedjetun och Tia Jumbe tar den här utmaningen.

Enligt Christer Björkin, vd på Talentum Sverige, kommer man inte aktivt att leta efter en ny chefredaktör. Fredrik Svedjetun och redaktionschefen Tia Jumbe är en lösning man ska testa en tid.
– Vi vill bygga internt om det går och vi testar nu det här, säger han till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.