Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag vill efterträda Staël von Holstein"

Publicerad: 12 september 2008, 08:17

Linda Skugge vill ha den vakanta platsen i Statens Kulturåd efter Johan Staël von Holsteins avgång. Det skriver hon på debattplats i Expressen i dag.


Linda Skugge. Foto: Hanna Teleman.

Häromdagen meddelade IT-entreprenören Johan Staël von Holstein att han lämnar sin plats som ledamot av Statens Kulturråd efter bara nio månader på posten. I stället ska han helt och fullt fokusera på sitt jobb som vd för Iqube.

Nu vill förre Expressen-krönikören, numera förlags-vd:n Linda Skugge, ha den vakanta platsen i Kulturrådet. Det skriver hon i Expressen i dag. Skugge hävdar att Kulturrådet behöver hennes ”svenneperspektiv” som ”förortsmorsa” i Sollentuna.

– Nu när Johan Staël von Holstein lämnar Kulturrådet så är det av yttersta vikt att hans plats inte tillsätts med någon ur kulturvänsterns elit. Det vore sorgligt för kulturen och debatten i Sverige om ett litet toppskikt får monopol på dessa poster. Det får bara inte bli så att potentaterna kommer från samma snäva samhällsskikt. Man behöver faktiskt inte vara kommunist eller projektanställd dramaturg för att göra nytta i kulturvärlden, skriver Skugge.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.