Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Jakten på ”Köks-Emma”/Ilska mot Snoop-annons

Publicerad: 4 augusti 2014, 05:57

Viralgranskaren jagar ”Köks-Emma” och Liseberg kritiseras för Snoop-annons.

Mystiska ”Köks-Emma” jagas, Liseberg kritiseras för Snoop-annons och känd tv-producent död. Det är rubrikerna i Helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftSnoop DoggSamsungMorgonsvepet

Jakten på ”Köks-Emma”
Metros Viralgranskaren är glödhet i sommarvärmen. I förra veckan avslöjade Jack Werner Veckans Affärers felaktiga nyhet om Zlatan och nu jagar han den mystiska Köks-emma som fått in insändaren "Restaurangfacket sviker oss medlemmar" i en rad lokaltidningar. "Köks-Emma” kan i själva verket vara en slug politiker.

Tv-producenten Robert Halmi död
Den ungerske fotografen och tv-producenten Robert Halmi Sr har avlidit, 90 år gammal, skriver Aftonbladet som refererar till New York Times. Han var en framgångsrik fotograf för bland annat Life magazine, och blev en av USA:s mest framgångsrika tv-producenter.
Halmi har bland annat producerat tv-serierna "Skriet från vildmarken" (1993), "Den långa färden" (1989) samt "In cold blood" (1996).
Han gjorde också serier av verk som "Gullivers resor", "Don Quijote", "Moby Dick" och "Odyssén".

Intellecta höjdare köper aktier

Kommunikationskoncernen Intellectas styrelseledamot Pål Hodann har köpt 5 000 B-aktier i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lego satsar på kvinnliga forskare
Efter stereotypa flick-legot Lego Friends satsar nu Lego på kvinnliga forskare i plaset efter fansens krav.

Kritik mot Lisebergs Snoop-annons
Lisebergs reklam för Snoop Doggs konsert i lördags har väckt ilska, skriver GT. På annonsen röker han något som kan tolkas som narkotika.
– Han glorifierar användandet av narkotika som jag tycker är fruktansvärt, sa Albert Alexandersson, general manager på Trädgår'n till GT.
– Han ser ju inte direkt med ut. Jag tycker att det är en extremt provocerande bild och väldigt förvånande att det är Liseberg, ett kommunalt bolag, som är avsändare, säger Hampus Magnusson (M) som reagerat starkt på bilden.
Julia Vasilis, informationchef på Liseberg försvarar bilden.
– Vi har tittat på den här bilden, och visst, om man har en viss förkunskap om Snoop Dogg så kanske man kan dra den slutsatsen att det är något olämpligt som han röker, men det kräver nog en viss förkunskap om honom, säger hon till GT.

Google larmade om misstänkt barnporrbrott
Genom en utarbetad teknik för att upptäcka barnporr har Google larmat polisen om en tidigare pedofildömd man i Houston som hade barnporrbilder i sin e-post. Google slog larm till organisationen NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) och polisen kunde senare gripa mannen, skriver Business Insider. Google använder sig av en speciell hashingteknik för att tagga bilder med sexövergrepp på barn så att de kan identifieras.

Kardashian app knäcker mobilbolaget
Kim Kardashians nya Hollywood-app, som har klättrat till plats fem över de mest säljande Apple-apparna sedan premiären i slutet på juni, skapar problam för ägaren Glu Mobile. Först gav samarbetet en skjuts på börsen, men sedan har aktien rasat. Kim Kardashians royalties-krav slukar enorma pengar – mellan 30 och 40 procent av intäkterna, skriver DI.

Microsoft stämmer Samsung
Microsoft har stämt Samsung vid en federal domstol. Enligt Microsoft har inte Samsung betalat enligt ett kontrakt från 2011 för licensierad teknik som används i smarta mobiler och läsplattor, skriver TT.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.