Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Björklund nobbade Aktuellts debatt-upplägg

Publicerad: 29 januari 2015, 06:06

Jan Björklund i Aktuellt.

Foto: SVT.

Folkpartiledaren vägrade att gå med på SVT:s upplägg där han skulle debattera mot en partikamrat, Facebook lockar 1,4 miljarder människor och SR-dokumenär blir pjäs. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundSpotifyFacebookDaniel VelascoSVTSky NewsFolkpartietSuper Bowl

Björklund nobbade debatt i Aktuellt
Folkpartiledaren Jan Björklund har fått intern kritik för partiets nya hållning i integrationsfrågan som presenterades igår. Bland annat av partikamraten Frida Johansson Metso. Därför bjöds de båda in av SVT för att debattera i Aktuellts direktsändning. Men Björklund vägrade gå med på upplägget. Istället fick de intervjuas för för sig.   
– Vi har väldigt högt i tak i partiet men nu var vi båda, tror jag, överens om att vi svarar var och en på frågorna, sa Jan Björklund från en ände av Aktuellt studion, efter att Frida Johansson Metso intervjuats i en annan del av studion.

Efter sändningen sa Johansson Metso till Aftonbladet att de båda var överens på förhand om att inte debattera. Med Aktuellts redaktör Lars Eisjö har en annan version:
– Vi ringde upp henne och då sa hon att hon gärna ville vara med i en debatt, det gjorde hon väldigt tydligt för oss.

Frågan är om strategin var smart. I sociala medier var det flera som reagerade på motståndet mot debatten. "Detta är inte Jan Björklunds bästa dag i karriären" slog exempelvis statsvetaren Ulf Bjereld fast på Twitter.

Se klippet här.  

Spotify flyttar in i Playstation
Den svenska musiktjänsten har skrivit ett avtal med Sony om att bli tillgängliga i deras spelkonsoll Playstation. Sony skrotar därför den egna musiktjänsten Sony Music Unlimited för konsollen.
– Vi är enormt hedrade över samarbetet med Sony och Playstation som ger gamers runt om i världen en lysande upplevelse var de än lyssnar på musik. Som gamer och Playstation 4-användare själv är jag supertaggad på att själv kunna välja musik till mina Arsenalmatcher i FIFA 15 senare i vår, säger Spotifys Daniel Ek i ett pressmeddelande.

1,4 miljarder använder Facebook
Ny statistik visar att 1,4 miljarder människor använder Facebook varje månad. Det kan sättas i relation till världens befolkning på totalt cirka 7 miljarder. Dagligen besökare 890 miljoner människor Facebook, skriver Mashable. Samtidigt har bolaget släppt sin senaste kvartalsrapport som slår analytikernas förväntningar.

Sky News slår ihop redaktionerna
Uppdelningen mellan tv och digitalt försvinner på brittiska Sky News. Istället ska en och samma redaktion stå för journalistiken i alla kanaler. Några personalminskningar kommer inte att göra på kuppen, men The Guardian skriver att medarbetare kan tvingas lämna om de inte uppfyller kompetenskriterierna för de nya tjänsterna.  

Super Bowl är slutsåld
Nu har tv-bolaget NBC officiellt sålt slut allt reklamutrymme till den stora finalen på söndag. Genom hela processen uppges de ha lyckats hålla priset uppe på omkring 4,5 miljoner dollar för en 30 sekunders film, skriver AdAde. Men en trend i år har varit att köpa billigare regional täckning istället för nationell, men att istället satsa mer på viral spridning.

Radiodokumentär blir teater
Den prisbelönta dokumentären "Den fastspända flickan" av SR-journalisten Daniel Velasco ska bli pjäs. I vår har den premiär på Stadsteatern i Stockholm i samarbete med Fryhuset, skriver DN. Dokumentären handlar om den utsatta flickan "Nora" som bland annat våldtogs av Göran Lindberg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.