Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Gradvall övervann sin stamning – nu ska han hålla föreläsningar

Publicerad: 9 mars 2016, 10:54

Jan Gradvall ska hålla i föreläsningar.

Foto: Jan Gradvall/Colourbox

Nöjesjournalisten slår in på ny bana.


Ämnen i artikeln:

Jan Gradvall

Jan Gradvall har varit reporter inom musik och populärkultur i över 30 år. Förra året startade han en podd och nu är det dags för nästa utmaning: föreläsningar.

– Jag har fått många förfrågningar genom åren, men jag har varit tveksam eftersom jag tidigare haft stamning, berättar han.

Stamningen gjorde honom obekväm att prata, särskilt inför grupp. Istället förde den in honom på skrivandets bana.

– Att skriva har alltid varit mitt sätt att göra min röst hörd.

Under sin långa karriär har Jan Gradvall intervjuat stjärnor som Abba, Zlatan Ibrahimovic och, nu senast, Max Martin. Men nu säger han att det kändes rätt att prova något nytt som han kan göra parallellt med sitt skrivande.

– Skrivandet, det kan jag. Det finns alltid en risk med att bara göra det man redan kan. Det är nyttigt att sätta sig på skolbänken igen. Jag började med en podd förra året och det var en viktig del i att ta det här steget.

Vad föreläsningarna ska handla om tror han kommer att variera. Han berättar att de vanligaste frågorna han får handlar om hur han får sina idéer, men också om vad han lärt sig om kommunikation och hur han gör för att de han intervjuar ska känna förtroende för honom.

– Jag tror att jag alltid har varit en bra lyssnare. Det har nog också sin bakgrund i stamningen, att jag suttit och lyssnat istället för att prata. Många som intervjuar tar stor plats i intervjun, men jag har alltid varit mer nyfiken på den jag intervjuar än mig själv.

Än så länge vet Jan Gradvall inte om han har några bokningar, men oavsett hur det går med det här karriärspåret kommer han att fortsätta skriva som tidigare.

– Det jag jobbar med, det är min hobby och passion. Jag tänker på det här hela tiden.

Sanna Wolf-Watz

Ämnen i artikeln:

Jan Gradvall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.