Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Helin blir superchef på Schibsted

Publicerad: 13 september 2013, 09:30

Jan Helin.

Foto: Jonas Eltes.

Jan Helin utökade chefredaktörsrollen på Aftonbladet till att även bli vd för tidningen. Nu blir hans makt ännu större då han dessutom blir superchef över det nya affärsområdet publishing där ett antal Schibsted-bolag ska ligga, och så småningom även SvD.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibstedJan Helin

Schibsteds  Sverige sjösätter en ny organisation med målsättning  att ge verksamheterna en tydligare och mer effektiv struktur. Tre  affärsområden införs därför under 2014, däribland bland annat Publishing där Jan Helin blir superchef.

Hans maktposition utökas därmed ytterligare inom Schibsted.

– Jag ser det inte så, jag ser det mer som att vi behöver ta oss an mediemarknaden på ett nytt sätt och bli tydligare, säger Jan Helin till Resumé.

Hur mycket ökar du din lön?
– Det har jag inte ens tänkt på. Jag har inte pratat med Raoul (Grünthal, Schibsted Sveriges vd) om det. Jävla dåligt förhandlat av mig...

Hur ska du hinna med allt?
– Det handlar om att delegera.  

Jan Helin vill inte uppge vilka bolag som ska hamna under Publishing förutom Aftonbladet, eftersom allt inte är helt spikat. Men på sikt ska även SvD hamna under Publishing-delen.

Här är den nya organisationen.

* Publishing
Här  ingår verksamheter som är annonsfinansierade eller där läsaren/besökaren  betalar för innehåll. Till stor del handlar det om redaktionella  verksamheter. Enligt vad Resumé erefar är det bolag som Aftonbladet, Destination.se och Klart.se och på sikt även SvD. Ansvarig för detta affärsområde blir Jan Helin (som samtidigt kvarstår som publisher för Aftonbladet).

* Tillväxtmedier
Här  ryms ett antal verksamheter inom nya områden, exempelvis Personal  Finance, med nya affärsmodeller. Ofta handlar det om entreprenörsdrivna  bolag.  Ansvarig för detta affärsområde är Tillväxtmediers vd Mats Eriksson.

*Classified Media
Här  ryms våra digitala eftertextbolag. Dessa verksamheter kommer även  fortsättningsvis att ingå även i SCM (Schibsted Classified Media). Ansvarig för detta affärsområde är Blockets vd Martin Frey.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.