Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Helin dundrar mot DN

Publicerad: 12 juni 2013, 13:52

Jan Helin, publisher på Aftonbladet.

Foto: Magnus Helander.

(UPPDATERAD) Schibsted-ägda Aftonbladet går in och finansierar Bonnier-tidningarnas avhopp från TU. Kvällstidningen har beslutat att skänka 110 000 kronor för att, efter DI:s, Sydsvenskans och DN:s utträde, rädda det pressetiska systemet. – DN har gjort frågan om pressetik till en fråga om pengar, det är beklämmande, säger Aftonbladets publisher Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Bonniertidningarna Dagens Industri, Sydsvenskan och DN med annonsbolag har lämnat Tidningsutgivarna, TU, som nu drar igång en inslamling för att täcka bortfallet.

”Styrelsen finner situationen djupt olycklig, inte minst i ljuset av de uppgifterna om regeringens planer om lagstiftning på integritetsområdet bl a med hänvisning till att det pressetiska systemet sviktar”, skriver TU i ett utskick.

Styrelsens förslag är att TU:s medlemsföretag ska samla in ett belopp motsvarande vad Bonnier-tidningarna i fråga skulle ha betalat – 1 256 000 kronor.

Aftonbladets publisher Jan Helin.

– DN har gjort frågan om pressetik till en fråga om pengar, det är beklämmande, de har i och med detta målat in sig i ett hörn. Då får väl vi gå in och täcka för bortfallet eftersom att vi anser att det pressetiska systemet är värt att betala för.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski:

– Vi har tillsammans med DI och Sydsvenskan erbjudit oss att bidra till finansieringen av PO/PON. Vi tycker fortfarande att det är en bra idé, men bollen ligger hos TU.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.