måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Helin gör program på SVT Play

Publicerad: 28 maj 2018, 07:41

Foto: SVT/Janne Danielsson

Publiken kommer att få ta del av möten med erfarna publicister såväl som nyskapare i medie- och techvärlden, när Jan Helin sätter sig framför kameran och intervjuar inbjudna gäster om mediers utveckling och framtid.

Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

AH

Alex Hartelius


Idag, 28 maj, har SVTs programdirektör Jan Helin premiär med sitt nya program på SVT Play. I programmet kommer han att möta såväl erfarna publicister som nyskapare inom medie- och techvärlden och diskutera mediers utveckling och framtid.

Genom att bland annat diskutera publicistiska frågor hoppas Jan Helin att programmet ska leda till en transparens som ska prägla SVTs verksamhet.

– Omständigheterna kring journalistiken befinner sig allt tydligare i vad som kan beskrivas som en perfekt storm. En storm som drivs av tre saker. Teknikutveckling, där annonser som brukade finansiera journalistik i dag finansierar Facebook och Google istället. Politikutveckling, där framgångsrika politiker i västvärlden utropar medier till oppositionsparti. Etikutveckling, där alla blivit sina egna publicister, men inte alltid så ansvariga utgivare. Detta är stora rörelser och frågor som granskas och debatteras på olika sätt och återkommande i SVT:s stora program, men kan det också utgöra startpunkten för en ständigt pågående diskussion om medier och journalistik? Vi tror det, skriver Jan Helin i nya bloggen "Fönster mot medievärlden".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev