Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Helin sågar Zlatan-appen

Publicerad: 21 oktober 2013, 08:30

Jan Helin sågar Zlatan Unplugged.

Foto: Resumé och pressbild.

I podcasten "Mattsson Helin" kritiserar Aftonbladets publisher Jan Helin innehållet i "Zlatan Unplugged". – Jag har nog aldrig läst några tråkigare intervjuer med Zlatan, säger Jan Helin i podden.

Ämnen i artikeln:

Dan OlofssonZlatan UnpluggedThomas MattssonZlatan IbrahimovićMattsson Helin podcastMikzJan Helin

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Jan Helin ser Zlatan Ibrahimovics app "Zlatan Unplugged" som en del av en spännande utveckling. Samtidigt anser han att många är fel ute gällande mediekanalens konsekvenser för bevakningen av superstjärnan.

– Det som stör mig med Zlatan-appen mest är en del av de kommentarer som säger "Äntligen nu blir vi av med journalisterna och dess elaka vinklingar. Nu kommer Zlatan prata direkt. Jag undrar hur de tänker om man går in i Zlatan-appen, säger Jan Helin i podcasten "Mattsson Helin" och fortsätter:

– Inga konstigheter, den tillför en hel del. Det är roligt att se Zlatan i isbadkar genom bilder som han lägger ut i appen. Sen gör han ett antal intervjuer... Jag har nog aldrig läst några tråkigare intervjuer med Zlatan.

Jan Helin understryker att Zlatan Ibrahimovic normalt sett är ett underhållande intervjuobjekt. Ett undantag som idrottsperson som en vass och temperamentsfull person som gör spektakulära uttalanden.

– I den här appen är det raka, bleka frågor och likadana svar. Den här appen visar hur journalistiken behövs. Zlatan är precis som han är på plan. Han laddar in sitt temperament. När han upphäver tyngdlagen, när han är riktigt bra, så är det som att han är förbannad på något. Han ska visa hela världen. Lite av den Zlatan är också rolig i mötet med journalister. Han har ofta en beef med någon, han är arg på något eller det är något tjafs. Det är då varggrinet kommer när han får in en "fem-etta". Det är då han säger de roliga sakerna. Inget av detta i denna app där man pressar in Zlatans gigantiska varumärke bredvid Felix Ketchup, Kiviks musteri och Max Hamburgare.

Thomas Mattsson ser Zlatan Unplugged som ett resultat av banden mellan fotbollsstjärnan och Dan Olofsson, genom att Zlatans app är en del av it-entreprenörens mobila mötesplats Mikz.

– Om man är intresserad av Zlatan så nöjer man sig inte med tillrättalagd information i korta, korta intervjuer. Då vill man läsa väldigt mycket och då vill man läsa breda perspektiv som man får genom kvalificerad fotbollsjournalistik, säger Expressens chefredaktör i podden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev