Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Helin: Självklart hjälper vi Elisabet att polisanmäla

Publicerad: 3 juni 2013, 15:28

Jan Helin

Foto: Jonas Eltes

Jan Helin, Aftonbladets publisher, står bakom Elisabet Höglunds beslut att hänga ut en man som skickat hotfulla mail till henne. I en intervju med Resumé berättar Jan Helin att han även är beredd att hjälpa henne med en polisanmälan.


Ämnen i artikeln:

Elisabet HöglundAftonbladetJan Helin

Tidigare i dag skrev Elisabet Höglund ett öppet brev på Aftonbladets sajt till en man som skickat hotmejl till henne sedan april i år. Hon uttryckte i en intervju med Resumé att hon gärna skulle se både Aftonbladet och Jan Helin ta vidare åtgärder för att skydda henne, men Jan Helin visste inte ens om situationen förrän han läste henne brev.

– Jag blev uppmärksammad för situationen i samband med hennes öpnna brev. Men naturligtvis står både jag och och Aftonbladet bakom henne och vi publicerade mannens namn. Om hon vill göra en polisanmälan hjälper vi naturligtvis henne med det, säger Jan Helin till Resumé.

Varför upplevde Elisabet Höglund att Aftonbladet kunde göra mer än de gör i dag för att skydda henne?

– Jag vet inte vad du grundar det på. Men det är inte vad jag får utav hennes brev.

Han går vidare och berättar att nättrakasserier inte är ovanliga bland tidningens skribenter.

–  Det förekommer och vi är inte helt obekanta med det.  Problemet är att det ofta är svårt att spåra personen bakom. Anders Lindberg är en av våra journalister vars anonyma näthatare vi polisanmälde och polisen lyckades identifiera.  Självklart hjälper vi Elisabet att göra en polisanmälan om hon själv vill det, säger han

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.