Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jan Scherman tv-krönikör i Sportbladet

Publicerad: 4 februari 2014, 10:44

Jan Scherman

Foto: Björn Elgstrand

Schibsted knöt till sig Jan Scherman som rådgivare i höstas. Nu ska den förre TV4:s tidigare vd skriva tv-krönikor i Sportbladet under OS.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanAftonbladetSchibstedSportbladet

Efter årsskiftet började Jan Scherman sitt nya jobb som senior rådgivare på Schibsted. Förutom att stötta Aftonbladet i dess tilltagande tv-satsning kommer TV4:s förre vd även att ge sin syn på Viasats OS-sändningar. I morgon debuterar han som tv-krönikör i Sportbladet och får ett helt uppslag.  

– Han är sugen på att skriva och det känns stort att låta den person i Sverige som har mest insyn i hur kommersiell tv fungerar ge sin syn. Han kommer skriva vad han tycker om att Viasat tagit över OS-rättigheterna och vad det får för betydelse, säger Håkan Andreasson chef för Sportbladet.

Sportbladets ordinarie tv-krönikör Marcus Leifby är för närvarande pappaledig. Enligt Håkan Andreasson hotas inte hans position med Jan Scherman som tv-krönikör. Däremot är han öppen för en fortsättning efter OS.  

– Vi får se hur det utvecklas. Men det handlar om en person med tyngd och stor insyn. Han kommer att skriva ett antal krönikör under OS. Han är väldigt laddad och det kommer läsarna att få se prov på i morgon.

Jan Scherman har jobbat på Bonnier i 20 år med MTG som konkurrent. Ser du ingen risk för partiskhet här?
– Nej jag ser ingen större risk för partiskhet. Jan Scherman har vid flera tillfällen varit kritisk mot Bonnier och är en person som gärna uttrycker sina åsikter.

Jan Scherman är även krönikör i Dagens Industri.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.