Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Janne Josefsson: ”Sportjournalisterna är partiska”

Publicerad: 28 februari 2013, 09:03

Janne Josefsson.

Uppdrag Gransknings program om misstänkt doping i skidvärlden har vållat kraftiga reaktioner. Programledaren Janne Josefsson menar att många journalister har tagit åkarnas och sportens parti.


Ämnen i artikeln:

Janne Josefsson

Gårdagens Uppdrag Granskning sågs av drygt 1 miljon tittare, enligt preliminära siffror från SVT. Programmet föregicks av mycket skriverier, och kritik har riktats mot testerna som har använts för att granska blodvärldena. Flera skidåkare som hade sin storhetstid i slutet av 90-talet har hotat med att vidta åtgärder mot vad de menar är utpekanden om doping.

Programledaren Janne Josefsson var på plats under skid-VM i Val di Fiemme och blev mycket påpassad av såväl journalister som representanter för sporten.  
– Här möter vi motstånd från sportjournalisterna som jag menar är partiska. De är involverade i idrotten och är mer osjälvständiga, menar jag. Det här är ett område som vi inte brukar vara inom, och det handlar om medicinska tester. Det var svåra publicistiska överväganden, men jag står helt bakom programmet, säger Janne Josefsson.

Han utvecklar sin kritik mot sportjournalisterna:
– De är mer reserverande. Det bygger mycket på det. Jag tycker att sportjournalistiken ska ha en egen grävargrupp. Att vi publicerade programmet var en självklarhet.

De höga tittarsiffrorna tycker Janne Josefsson visar att programmet lyckas engagera.  
– Den här våren har varit en stor boom. Det snackas om UG över allt. Det får man var glad över. Att programmen slår an är jättevikigt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Janne Josefsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.