Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jätte distribuerar FLX filmatisering av Hundraåringen

Publicerad: 6 maj 2013, 16:08

Den franska filmdistributören StudioCanal har köpt filmrättigheterna för Jonas Jonassons roman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. FLX och Nice Drama producerar filmen och avtalet omfattar Frankrike, Storbritannien och Australien.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenFLX

Boken har sålt i mer än fem miljoner exemplar i Europa och handlar om  hur Allan Karlsson flyr sitt ålderdomshem när han ska fylla  hundra år.  

Produktionsbolaget FLX med Felix Herngren i spetsen är i  full färd med att slutföra filmatiseringen ihop med Nice Drama – man är  inne i andra blocket.

Felix Herngren regisserar filmen utifrån ett  manus som han har skrivit ihop med Hans Ingemansson.

Felix Herngren  ligger också bakom den enormt framgångsrika serien Solsidan. Disney  Nordic släpper Hundråringen i Skandinavien den 25 december, men  internationellt har den också sålts till Herbert Kloibers Tele München  för den tyska och österrikiska marknaden och till Wild Bunch för  Benelux-länderna, enligt Hollywoodreporter.

Nu står det alltså klart att det blir jätten  StudioCanal som får uppdraget att hantera den återstående  internationella försäljningen av filmen, enligt Hollywoodreporter.com

Berättelsen  handlar också om hur Allan Karlsson, efter att ha flytt  ålderdomshemmet, drar runt på äventyr i Sverige under en hel månad -  läsaren får också inblick i hans fantastiska livshistoria – han har bland  annat ätit middag med den blivande presidenten Harry S. Truman och  liftat med Winston Churchill.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenFLX

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.