Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

JCDecaux anställer vd:ns fru

Publicerad: 8 september 2014, 09:43

Malin Otterström Heljeberg och Magnus Heljeberg.

Utomhusbolaget JCDecaux har anställt Malin Otterström Heljeberg som pr- och informationschef. Hon är gift med vd:n Magnus Heljeberg. JCDecaux menar att Otterström har fått jobbet på egna meriter och avfärdar jävsproblematik.


Ämnen i artikeln:

Carina HerlyMagnus Heljeberg

För tre år sedan gick Malin Otterström Heljeberg själv ut och berättade om ditt avhopp som byråchef på Ullman Pr. Orsaken var att hon hade blivit kär i kunden – JC Decauxs vd Magnus Heljeberg.

–Att blanda kärlek och jobb är inte bra, speciellt inte om man som jag var byråchef. Det rimmar illa, helt enkelt, sa hon då till DN.

Men efter en tid fick hon jobb på Bindefeld PR – där hon också jobbade med JCDecaux som kund.

Nu har hon anställts av JCDecaux som pr- och informationschef.  Hon började förra måndagen.

–Det känns spännande och kul. Jag har jobbat många år med JCDecaux på konsultbasis och det känns väldigt stimulerande att jobba hos dem nu, säger hon till Resumé.

Malin Otterström Heljeberg har inte rekryterats av Magnus Heljeberg direkt utan av personalchefen Lotta Andersson som skötte rekryteringen.

– Jag kommer inte att ha Magnus som närmaste chef. Jag rapporterar till Lotta Andersson, säger Malin Otterström Heljeberg och fortsätter:

–När jag var på Ullman jobbade jag direkt mot Magnus Heljeberg, där såg jag honom mer än jag gör här.

Enligt Lotta Andersson har rekryteringen skett enligt praxis.

–Då både Carina Herly och Mattias Ewert som arbetat hos oss i många år lämnade oss under våren beslöt vi att strukturera om marknadsfunktionen. Det är idag ingen ledningsfunktion utan en roll som inordnats under mig i min roll som administrativ chef, säger Lotta Andersson och fortsätter:

–Jag har samarbetat med Malin i många år då hon arbetade som konsult åt Ullman PR långt innan hon och Magnus träffades och internt hos oss är hon redan känd som en duktig pr-specialist. Hon har en unik erfarenhet av vår affärsidé som kan vara  utmanande att kommunicera i och med att den riktar sig mot kommuner såväl som reklamköpare och den erfarenheten är inte lätt att hitta. När vi konstaterade att vi hade en vakant position frågade jag Malin om hon kunde tänka sig att arbeta med oss så valde hon efter noggrant övervägande att tacka ja.

Hur tänker ni kring jävsmisstankar?
– I och med att Magnus och Malin arbetar med helt olika saker i helt skilda delar av företaget ser jag inte att jävsituationer ska behöva uppstå.

Resumé har sökt Magnus Heljeberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.