Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jeanette Bonnier djupintervjuas i SVT

Publicerad: 30 augusti 2012, 07:30

Jeanette Bonnier.

Jeanette Bonnier, 78, dotter till legendariske förläggaren och företagsledaren Albert Bonnier och därigenom Bonnierkoncernens störste delägare, djupintervjuas i SVT:s ”Min sanning" i höst.


Ämnen i artikeln:

Jeanette BonnierSVTMin Sanning

Jeanette Bonnier, 78,  började som allmänreporter på Expressen 1952. Hon var under flera år reporter på bland annat Veckojournalen och Bildjournalen. Under åren 1969 till 1976 var hon chef för Bonnier Inc. i New York.

Hon är även grundare av och styrelseordförande i  Bonniers Konsthall samt ledamot i AB Kvällstidningen Expressen och i AB  Dagens Nyheter, liksom i SF, Svensk Filmindustri.

I SVT:s Min Sanning intervjuas kända personer som får tid att tala till punkt. Cecilia Bodström är programledare i höst.

Här är alla intervjuobjekt i höst.

Program 1: Jan Guillou, 2012-09-04 – Han är ständigt  aktuell, ständigt kontroversiell, ständigt med i debatten,  överklassonen som blev vänsterradikal och framgångsrik.

Program 2:  Maud Olofsson,  2012-09-11 – Med en far som centerpartistiskt landstingsråd och  självaste partiledaren och statsministern Torbjörn Fälldin i familjens  bekantskapskrets kan man gott säga att Maud Olofsson växte upp mitt i  centerrörelsen.

Program 3: Robert Aschberg,  2012-09-18 – Vi känner alla Robert Aschberg som den bufflige, högljudde  programledaren från TV. Aldrig svarslös, alltid snabb i repliken och  skarp i tonen.

Program 4: Gudrun Schyman,  2012-09-25 – Med Gudrun Schyman som partiledare fick Vänsterpartiet en  framgång de tidigare bara drömt om. Hon blev därefter inte bara  vänsterns, utan även feminismens klarast lysande stjärna, och lyfte upp  jämställdhetsfrågan till den dagliga debatten.

Program 5: Jan Myrdal, 2012-10-02 – I närmare sextio år har han debatterat, agiterat och förargat, denne gubbe mot strömmen.

Program 6: Jeanette Bonnier,  2012-10-09 – Hon är dotter till legendariske förläggaren och  företagsledaren Albert Bonnier och därigenom Bonnierkoncernens störste  delägare.

Program 7: Kjell-Olof Feldt,  2012-10-16 – Som handelsminister och finansminister i de  socialdemokratiska regeringarna på 70- och 80-talen var han en av de  tyngsta politikerna i Sverige.

Program 8: Carin Götblad, 2012-10-23 – Carin Götblad är mest känd som länspolismästare i Stockholm, ett jobb hon hade i nio år.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.