Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jennifer Wegerup till SVT

Publicerad: 24 maj 2018, 10:28

Pressbild

Blir kanalens nya utrikesreporter på frilansbasis från Rom. "Behovet av utrikesjournalistik som får ta tid och plats är mycket stort i dag", säger Wegerup.


Den mångfasetterade och mångåriga journalistprofilen Jennifer Wegerup har i flera år varit baserad i Italien med nyheter, politik, kultur och sport samt andra stora nyhetshändelser från landet.

Förutom sina svenska journalistiska uppdrag som kolumnist för Expressen och skribent för Fokus, arbetar Jennifer Wegerup för den italienska tv-kanalen Sky News Italia och Norden-korrespondent för Gazetta dello Sport.

– Under de 30 år jag känt och älskat Italien har jag aldrig upphört att fascineras av landet. Italien har så många bottnar, är så mångfacetterat och därför en ständig utmaning, säger Jennifer Wegerup i en kommentar och tillägger:
– Det finns så många viktiga historier att berätta, hela tiden. Jag vill ta tittarna vid handen och ta dem med till Italien, förklara och beröra, berätta på ett sätt som gör dem delaktiga, på riktigt.

Jennifer Wegerup har haft många olika roller under sin journalistiska karriär, som bland annat innefattar nyhetsreporter, grävreporter och sportkrönikör på Aftonbladet och Expressen. Hon har utöver det journalistiska även haft en sejour inom partipolitiken, där hon ingick i Moderaternas partiledarstab.

– Jag är väldigt glad att kunna knyta Jennifer Wegerup till SVT:s utrikesredaktion, säger Pia Bernhardson, utrikeschef. Hon är bred, hon är kunnig - och har dessutom ett personligt tilltal som jag uppskattar mycket.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.