Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jerndals laguppställning för "nya" polisen klar

Publicerad: 5 december 2014, 09:51

Polisen övergår till en nationell organisation per den 1 januari nästa år. Det tidigare TV4-ankaret tillika tillträdande kommunikationsdirektören, Unni Jerndal, har laguppställningen för cheferna inom kommunikationsområdet så gott som klar. Ett hett namn är exempelvis Nordeas tidigare kommunikationschef Helena Östman.


Ämnen i artikeln:

Robert AnderssonNordeaUnni JerndalTV4

Unni Jerndal har skapat en trupp som är en mix av kompetens från Polisen, medievärlden och statlig förvaltning i både Sverige och England.

Helena Östman blir chef för gemensam kommunikation, vilket även omfattar strategi och omvärldsbevakning.

Hon kommer närmast från en roll som medierådgivare, men har tidigare varit kommunikationschef för både Nordea och Finansinspektion.

Helena Östman har också varit politisk reporter.

Sara Kvarnström blir presschef. Hon är idag pressekreterare vid Rikskriminalpolisen och har tidigare haft kommunikationsbefattning i brittiska Home Office under den tidigare premiärministern Tony Blair.

Hon var bland annat projektledare för medie- och kommunikationsutveckling i Rwanda åt honom.

Birgitta Dunér blir kanslichef. Hon leder idag Rikspolisstyrelsens informationsenhet med 70-talet medarbetare och har tidigare varit både kommunikationsdirektör och kommunikationsstrateg på Stockholms läns landsting samt informationschef på Fortifikationsförvaltningen.

Robert Andersson blir chef för redaktionell produktion. Han jobbar idag med polisens it-projekt för ett nytt intranät och har tidigare varit tf kommunikationschef på Riksgälden med ansvar för utveckling av sociala medier.

Han har också varit chef för Ekonomigruppen på TV4-Nyheterna.
Unni Jerndal har också klart med att antal kommunikationschefer för de olika regionerna.

Här tar Mats Nylén ansvaret för Bergslagen (idag kommunikationschef för Polismyndigheten i Örebro), Malin Sahlström för region Väst (idag kommunikationsdirektör i Västra Götaland), Peter Bäckström Drake för Mitt (idag kommunikationschef för Polismyndigheten i Gävleborg och tidigare erfarenhet som reporter, redaktionschef och redaktör på SVT Gävledala), Charlotte Hansson för Syd (idag informationschef vid Polismyndigheten i Blekinge).

Rekrytering pågår till regionerna Stockholm, Nord och Öst.

Samtliga personer rekommenderas till chefsuppdrag i den nya organisationen där dagens 23 polismyndigheter blir en sammanhållen nationell myndighet - så fort de genomgått säkerhetsprövning fattas beslut om anställning.

Polisen har 28 500 medarbetare och kommunikationsavdelningen i den nya Polismyndigheten består av 200 medarbetare fördelade över 7 regioner, 9 nationella avdelningar, 27 polisområden och drygt 90 lokalpolisområden.

Polisen har 1,2 miljoner följare på sina Facebook-konton, 60 000 besök om dagen och hanterar hundratusentals mediekontakter per år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.