Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jessica Almenäs lämnar TV4 – för Kanal 5

Publicerad: 12 september 2016, 12:13

Jessica Almenäs har arbetat på TV4 sedan början av 2000-talet och är i dag en av kanalens starkaste profiler. Nu värvas hon av Discovery Networks och kommer att få en nyckelroll på Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Jessica AlmenäsDiscovery Networks SwedenTV4Kanal 5

Jessica Almenäs är idag ett av de mest välkända programledarnamnen hos den svenska tv-publiken. 2008 blev hon programledare för TV4:s långkörare Let's Dance – ett uppdrag och en plats som hon behållit sedan dess. Hon har också gjort sig känd för sina uppdrag under  Fotbollsgalan - som hon lett hela sex gånger - och svensk travsports flaggskepp Vinnare V75.

Vid årsskiftet lämnar hon TV4 och tar plats i Discovery Networks Swedens programledarfamilj. Där blir hon en nyckel i tv-husets omfattande och långsiktiga strategiska satsning på underhållning och sport. Noterbart är att hon hösten 2015 gjorde ett uppmärksammat inhopp som vikarie för Filip Hammar i Breaking News med Filip & Fredrik.

– Jag naturligtvis tacksam för alla otroligt fina år på TV4. Samtidigt känns det väldigt lustfyllt, roligt och rätt för mig att nu följa med på Discovery Networks och Kanal 5:s fantastiska resa. Det är ett TV-hus fullt med de resurser, kollegor, visioner, programidéer, rättigheter och kreativitet som jag behöver för att utmana mig själv och utvecklas, säger Jessica Almenäs i ett pressmeddelande.

Calle Jansson, kanaldirektör för Discovery Networks Sweden kommenterar:

– Jessica Almenäs är ett verkligt ess i svensk underhållningsindustri – multibegåvad, driven och ett proffs med stort personligt engagemang i arbetet både framför och bakom kameran. Med sin bakgrund och sitt sätt att arbeta förkroppsligar hon på många sätt vår strategiska satsning på underhållning och sport, men också vår filosofi att i hög grad bygga vårt lokala innehåll kring våra profiler.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.