Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jimmie Åkesson om P3: "Vänsterliberal smörja som borde läggas ned"

Publicerad: 29 augusti 2018, 06:54

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Foto: Sverigedemokraterna

Det blev dålig stämning när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästade Morgonpasset i P3.


Klockan åtta imorse gästade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Morgonpasset i P3. Intervjun är något alla partiledare gör men när det var dags för Åkesson blev det dålig stämning så fort han klev in i studion.

Programledarna Kodjo Akolor, Hanna Hellquist och Kalle Berg berättade tidigt i programmet att Åkesson skulle komma att bli föremål för satir, något SD-ledaren inte verkade uppskatta.

– Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen jag nu är med i, säger Åkesson.

Sverigedemokraterna har länge menat att public service är präglat av vänsteråsikter. I en intervju med Aftonbladet har Jimmie Åkesson vädrat tanken om att lägga ned hela SVT samtidigt som partiet vill avskaffa presstödet.

– Fyller den ingen public service-funktion, om det bara är en kanal för makten, att behålla makten, då ska vi naturligtvis inte ha det kvar, berättade han för Aftonbladet.

I intervjun med Morgonpasset uttryckte han liknande åsikter om P3 som om SVT.

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Jag tycker det är vänsterliberal smörja, säger Åkesson i den direktsända intervjun.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.